KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Elizabeth de Cuba voorgedragen voor het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten

Elizabeth de Cuba voorgedragen voor het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten

 

Willemstad/Den Haag – De Rijksministerraad heeft op voordracht van Curaçao op 29 september 2023 ingestemd met het voornemen om mevrouw J.E. (Elizabeth) de Cuba voor te dragen als lid van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft).

 

Elizabeth de Cuba is geboren en getogen op Aruba en is sinds 2010 woonachtig op Curaçao. Na het afronden van de Masteropleiding Economics & Business aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de opleiding tot registeraccountant, heeft mevrouw De Cuba enkele jaren in de functie van audit manager gewerkt bij de assurance afdeling van EY Dutch Caribbean. Daar heeft ze lokale en internationale cliënten bediend, waaronder diverse financiële instellingen.

 

Van 2017 tot 2022 werkte mevrouw De Cuba, inmiddels associate director, in de Professional Practice Group van EY Caribbean. Hierin was ze medeverantwoordelijk voor onder andere het kwaliteitsmanagement. In deze hoedanigheid heeft zij nauw samengewerkt met accountants in onder meer Trinidad & Tobago, Jamaica, Barbados, Saint Lucia en Suriname. Daarnaast doceerde mevrouw De Cuba van 2018 tot 2020 het vak Auditing aan de University of Curaçao voor studenten die de masteropleiding Accountancy & Controlling volgden. Momenteel heeft zij een eigen bureau dat gespecialiseerd is in Accounting, Auditing en Finance.

 

De benoeming van mevrouw Elizabeth de Cuba in het Cft zal per 1 oktober 2023 ingaan. Zij volgt daarmee de heer Gregory Damoen op, die vanaf 2017 gedurende twee termijnen het lid op voordracht van Curaçao is geweest.

 

Cft-voorzitter Lidewijde Ongering geeft aan uit te zien naar de samenwerking met Elizabeth de Cuba: ”Zij heeft een stevige inhoudelijke achtergrond. Dat is zeer welkom”.

 

Het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten bestaat momenteel naast voorzitter Lidewijde Ongering uit Hans Hoogervorst (lid op voordracht van Nederland) en Julisa Frans (lid op voordracht van Sint Maarten). Het Cft zal voor het eerst in zijn nieuwe samenstelling in oktober aanstaande Curaçao en Sint Maarten bezoeken.

 

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading