KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA POLISIAL

Douane onderschept twee partijen van 1.016 en 550 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Douane onderschept twee partijen van 1.016 en 550 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Tijdens twee verschillende controles heeft de Douane in totaal 1.566 kilo cocaïne onderschept. Op 2 november vond de Douane 550 kilo, op 12 november werd een partij van 1.016 kilo onderschept. De totale straatwaarde van de drugs is meer dan 117 miljoen euro.

Beeld: Openbaar Ministerie
Beeld: Openbaar Ministerie
Beeld: Openbaar Ministerie

In een container bovenop grote containerzakken magnesiumoxide trof de Douane een partij van 550 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Brazilië en had als eindbestemming een bedrijf in Oostenrijk.

Op 12 november vond de Douane 1.016 kilo cocaïne in een container met tweedehandsauto’s. De balen met drugs lagen bovenop vier auto’s. De container was vanuit Amerika via Panama aangekomen in Rotterdam. De auto’s waren onderweg naar een bedrijf in Litouwen.

Zowel het bedrijf in Oostenrijk als het bedrijf in Litouwen heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: