KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

PARTNERS KOMEN TOT EEN PLAN VAN AANPAK VOOR DE VUURWAPENPROBLEMATIEK OP CURAÇAO

GERELATEERDE MINISTERIES JUSTITIE

 

PARTNERS KOMEN TOT EEN PLAN VAN AANPAK VOOR DE VUURWAPENPROBLEMATIEK OP CURAÇAO

GEPLAATST OP 25 04 2024

Willemstad – Onder de vlag van het Actiecentrum Ondermijning Curaçao (ACOC) is in een recente bijeenkomst van partners in de justitieketen een casustafel gehouden met als thema ‘aanpak vuurwapenproblematiek op Curaçao’. Tijdens deze bijeenkomst is er een plan van aanpak gepresenteerd om de vuurwapenproblematiek op Curaçao effectiever aan te pakken.

Het plan van aanpak is gebaseerd op een aantal sessies die gehouden zijn tijdens de verschillende casustafels die het ACOC organiseert en waarbij relevante partners samenkomen om op integrale wijze en door samen te werken een bepaalde problematiek op te lossen.

De aanwezige partners, KPC, Kmar, Kustwacht, het Openbaar Ministerie, Douane, Interpol, Ministerie van Justitie, hebben de kans gekregen om feedback te geven op het voorgestelde plan van aanpak.
Naast het aanpakken van illegaal vuurwapenbezit en -smokkel, is er ook aandacht besteed aan het beter reguleren van het legale vuurwapencircuit.

De politie speelt een cruciale rol in dit proces en vervult een trekkersrol bij de uitvoering van het plan van aanpak. Door samen te werken met alle betrokken partijen, streven zij ernaar om concrete resultaten te behalen en de veiligheid in onze samenleving te verhogen.

Het ACOC biedt een platform voor publiek en private partners om bij elkaar te komen en een integrale aanpak te ontwikkelen voor een bepaalde criminaliteitsproblematiek, waarbij elke organisatie vanuit diens eigen taakstelling en wettelijke bevoegdheid wordt ingezet. Het ACOC ressorteert onder het Ministerie van Justitie.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading