KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Kralendijk Bonaire: KAMPAÑA ANUAL BAKUNASHON KONTRA GRIP! / Jaarlijkse griepvaccinatie campagne 2016’!

PAPIAMENTU:
KAMPAÑA ANUAL BAKUNASHON KONTRA GRIP

Kralendijk – E kampaña anual di bakunashon kontra grip, a inisiá mundialmente. Na Boneiru tambe desde 10 di òktober, bo por risibí bakuna kontra grip. Esaki ta optenibel grátis serka bo dòkter di kas. E bakuna kontra grip ta pa hendenan ku entre otro:

• Resistensia abou;
• Problema di respirashon, manera asma i bronkítis;
• Problemanan di kurason;
• Malesa di suku i;
• 60 plùsnan

Bo por haña e vírùs di grip por ehèmpel si un persona ku tin grip tosa, nister i papia, hopi serka di bo, òf duná bo man. Ku e bakuna bo ta protehá solamente kontra grip. Pues, no kontra otro tipo di vírus, manera e vírus ku ta duna verkout. Pa un bon protekshon ta rekomendabel pa tur aña pasa e bakuna kontra grip.

Pa mas informashon i pa wak kon bo ta bini na remarke pa e bakuna kontra grip, bo por buska e foyeto ‘Protehá bo mes kontra grip’, serka bo dòkter di kas. Bo dòkter di kas por informá bo si bo ta bini na remarke pa esaki. Tene na kuenta ku ta dura mas òf ménos dos siman promé ku e bakuna kontra grip tin efekto.

Pues, bo por haña grip ainda durante e dos simannan despues ku bo a risibí e bakuna. Rekomendabel ta pa pasa e bakuna kontra grip na òktober, promé ku e temporada di grip.

E kampaña ta organisá dor di Departamentu di Salubridat Públiko di Entidat Públiko Boneiru.

NEDERLANDS:
Jaarlijkse griepvaccinatie campagne 2016’

Kralendijk – De jaarlijkse griepvaccinatie campagne is wereldwijd van start gegaan. Ook op Bonaire kunt u vanaf 10 oktober de griepprik krijgen. Deze is gratis verkrijgbaar bij uw huisarts. De griepprik is onder andere voor mensen met:

• verlaagde weerstand;
• luchtweg problemen zoals astma en bronchitis;
• hart klachten;
• suiker ziekte en;
• 60 plussers

Het griepvirus kunt u bijvoorbeeld krijgen als iemand die griep heeft dichtbij u hoest, niest, praat of u een hand geeft. U bent met de prik alleen beschermt tegen griep. Dus niet tegen andere virussen, zoals het virus dat verkoudheid geeft. Voor een goede bescherming is het aanbevolen de griepprik elk jaar opnieuw te halen.

Voor meer informatie en om te zien of u in aanmerking komt voor de griepprik, kunt u de folder ‘Bescherm uzelf tegen griep’ halen bij uw huisarts. De huisarts kan u informeren of u hiervoor in aanmerking komt. Houdt er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt voordat de griepprik werkt. U kunt dus nog griep krijgen gedurende deze twee weken. Aangeraden wordt om de griep prik in oktober, vóór het griepseizoen, te halen.

De campagne wordt georganiseerd door de afdeling Publieke Gezondheid van het Openbaar Lichaam Bonaire.

gobiernu-di-bonaire

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: