Update: Investigashon “Emerald” relashoná ku froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka ta kontinuá / Update: Emerald-investigation into tax fraud, forgery and money laundering continues / Update: Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen gaat door

pb_emerald-3_eng_28112016-1

Update: Investigashon “Emerald” relashoná ku froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka ta kontinuá

E akshonnan na Sint Maarten den kuadroi di e investigashon Emerald ku a inisiá djaluna 28 novèmber 2016, ta kontinuá awe djamars 29 di novèmber. E tim pa kombatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di “Recherche Samenwerkingsteam” (RST) den koperashon ku Landsrecherche St. Maarten i bou di guia di un hues komisario a kontinuá awe ku mas entrada hudisial.

Banda di e entradanan hudisial a konfiská tambe te ainda sinku outo. Danki na koperashon estrecho ku outoridatnan di parti Franses di St. Maarten a konfiská alabes un yate.

E sospechoso O.A. (35) prosedente di St. Maarten a keda arestá djaluna mainta i entretantu ta enkarselá. E ta sospechá di froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento, labamentu di plaka i poseshon ilegal di un arma di kandela. Awe hues komisario a husga ku tur aspekto entorno e aresto i enkarselashon di e sospechoso a bai konforme lei.

Ora ku tur akshon terminá lo duna un “update” final.

E investigashon Emerald a inisiá na aprel 2016 abase di artíkulonan den korant i preguntanan den Parlamento riba un kontrato entre e kompania di seguridat di e sospechoso i e outoridat di haf di Sint Maarten. Durante di e investigashon aki a sospechonan di froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka a lanta.

E investigashon aki ta parti di esfuersonan intensivo i konhunto pa kombatí froude i korupshon ku ta krusa frontera, esta kriminalidat ku ta mina. Kriminalidat ku ta mina manera entre otro korupshon i labamentu di plaka ta forma un problema serio pa seguridat i ekonomia di e pais- i islanan den Reino Hulandes ku ta keda den Karibe. E tim pa komatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di RST huntu ku ofisinanan di Landsrecherche di Kòrsou i Sint Maarten i Ministerio Públiko a uni forsa den esfuersonan pa kombatí kriminalidat ku ta mina.
Demandanan pa konfiská benefisionan optené for di aktonan kriminal ta kuadra den e maneho nobo di Ministerio Públiko. Den futuro lo somté mas di e tipo di demandanan aki.

======================

Update:
Emerald-investigation into tax fraud, forgery and money laundering continues

The actions on St. Maarten that have been taking place since early Monday morning, November 28, 2016 in the investigation code-named Emerald will continue today November 29. The special anti-corruption taskforce TBO of the Kingdom Detectives Cooperation Team RST, together with the National Detectives Agency St. Maarten and under the supervision of an investigative judge are searching a number of new premises.

In addition to the searches five cars have been confiscated and a number of bank accounts have been seized. In close cooperation with the authorities on the French-side also a yacht has been seized.

The suspect O.A. (35) from Sint Maarten was arrested on Monday and is currently suspected of tax fraud, forgery, money laundering and illegal firearm possession. The judge of instruction meanwhile has deemed his arrest and detention lawful.

A final press release of the searches will be made available as soon as possible.

The Emerald-investigation started in April 2016, following reports in the newspapers and questions asked in Parliament about the contract signed between the suspect’s security company the port authority of St. Maarten. During this investigation suspicions arose about tax fraud, forgery and money laundering

The investigation is part of a joint intensified fight against international fraud and corruption. Corruption and money laundering threatens the security and economy of the countries in the Caribbean part of the Dutch Kingdom. The special anti-corruption taskforce, TBO of the RST, together with the National Detectives Agencies (Landsrecherches) of Curaçao and Sint Maarten and the Prosecutor’s Office have joined forces to combat corruption. Orders to recover proceeds of crime fit in within the new policy of the Prosecutor’s Office. The Prosecutor’s Office will be submitting more of such claims.

========================

Update:
Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen gaat door

De acties op Sint Maarten in het onderzoek genaamd Emerald die sinds maandagmorgen 28 november 2016 zijn gestart gaan vandaag dinsdag 29 november door. Het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Landsrecherche op Sint Maarten voeren vandaag onder leiding van de RC een aantal nieuwe zoekingen uit.

Naast de zoekingen zijn tot nu toe vijf auto’s in beslaggenomen, en ook is beslag gelegd op een aantal bankrekeningen. Dankzij nauwe samenwerking met de autoriteiten op het Franse deel van het eiland is een jacht in beslaggenomen.

De verdachte O.A. (35) uit Sint Maarten die maandag is gearresteerd is inmiddels in verzekering gesteld en wordt op dit moment verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte, witwassen en verboden wapenbezit. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling rechtmatig bevonden.

Na afloop van de acties volgt een afsluitend persbericht.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 naar aanleiding van berichten in de kranten en vragen die in het parlement zijn gesteld over het contract dat is afgesloten tussen het beveiligingsbedrijf van verdachte en het havenbedrijf van Sint Maarten. Tijdens dit onderzoek zijn verdenkingen ontstaan van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning. Ontnemingsvorderingen passen in het nieuwe beleid van het Openbaar Ministerie. In de toekomst zullen meer van dergelijke vorderingen door het Openbaar Ministerie worden ingesteld.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: