Partisipante Top C bek SDKK Top C’er terug naar de SDKK / Top C’er terug naar SDKK

Partisipante Top C bek SDKK Top C’er terug naar de SDKK

Korte resientemente a disidí ku partisipante na Top C, F.S.M.B. (1996, Kòrsou) tin ku bai bek prisòn SDKK pa kaba sinta su 4 luna ku anteriormente el a risibí di forma kondishonal. B. a keda sentensia 15 òktober 2014 na un kastigu di prisòn di 12 luna di kual 8 luna kondishonal ku un periodo di pruebá di 2 aña. Durante su periodo di pruebá e mester a komportá su mes i kumpli ku tur kondishon di Jeugdreclassering. Lamentablemente e no a kumpli ku e kondishonnan tabata motibu pa Fiskal pa ehekutá e parti di kastigu kondishonal di 4 luna ku tabata kologá riba su kabes. E petishon a keda presentá na Korte ku a duna su aprobashon.

E proyekto Top C ‘Tur Wowo Riba Bo’ ta un proyekto di instansianan den e kadena hudisial i sektor sosial pa logra na baha kantidat di krímen, atrako i kiebro den outo i kas kometé dor di hóben, e asina yamá ‘high impact crimes’. Fokus di e proyekto ta pa guia e grupo Top C di 56 hóben pa medio di un plan di atendimiento. Ta duna nan guia, ta ofresé nan trabou i trato miéntras ku ta duna atenshon tambe na e ‘straf’. For di un bista preventivo ta duna guia tambe na nan rumannan hóben di e suheto na kas, pa evitá ku nan tambe ta drenta e sirkulo kriminal.

Prisòn tambe ta forma parti di e kadena hudisial ku ta partisipá den Top C.F.S.M.B. den prisòn ta ba risibí un trayekto pa pasa su dia ku kontenido (dagbesteding). Una bes den libertat lo sigui monitoriá F.S.M.B. dor di partnernan den Top C ku e meta prinsipal: evitá ku e ta bolbe kai den kriminalidat

Top C’er terug naar SDKK

Het Gerecht heeft onlangs besloten dat de Top C’er, F.S.M.B. (1996, Curaçao) terug moet naar de gevangenis SDKK om nog 4 maanden van zijn eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf uit te zitten. B. werd op 15 oktober 2014 veroordeeld tot 12 maanden jeugddetentie waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Gedurende zijn proeftijd moest hij zich gedragen en alle voorwaarden van Jeugdreclassering op te volgen. Hier heeft hij helaas geen gehoor aan gegeven en was reden voor de Officier van Justitie (OvJ) in deze zaak om alsnog tenuitvoerlegging van het voorwaardelijke gedeelte, het restant van 4 maanden, te eisen. De rechter heeft conform de eis geoordeeld.

Met de Top C ‘Tur Wowo Riba Bo’-aanpak  willen ketenpartners in de justitiële en sociale sector het aantal geweldsdelicten, overvallen, straatroven en woninginbraken (high-impactdelicten) gepleegd door jeugdigen aanzienlijk terugdringen. De focus ligt op een geselecteerde groep (die de meeste high-impactdelicten voor hun rekening hebben genomen in de afgelopen jaren) van 56 jongeren, waarop persoonsgerichte regie wordt gevoerd op het plan van aanpak van ieder subject op de lijst. Naast het ‘zorgaspect’, waarbij begeleiding, werk en behandeling wordt geboden, is er ook aandacht voor ‘straf’. Daarnaast wordt vanuit preventief oogpunt in de Top C aanpak ook aandacht besteedt aan de ‘brusjes’ van de Top C’er, dit houdt in dat de jongere broertjes, zusjes en soms ook kinderen van de Top C’er nauwlettend worden gemonitord om te voorkomen dat ze ook in het criminele circuit terechtkomen.

De gevangenis maakt ook onderdeel uit van de ketengerichte aanpak waar de Top C voor staat. Ook in de gevangenis zal F.S.M.B een dagbesteding worden geboden. Eenmaal weer op vrije voeten, blijft F.S.M.B gemonitord de partners in de zorgketen gebondeld in Top C worden met als voornaamste doel: voorkomen dat hij wederom afglijdt in het criminele circuit.

fb_img_1480660447665

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: