Sospechoso investigashon Emerald lagá den libertat / Verdachte Emerald-onderzoek op vrije voeten / Suspect in Emerald-investigation released

tbo-ministerio-publiko-sxm

Sospechoso investigashon Emerald lagá den libertat

Ministerio Públiko a laga e sospechoso O.A. (35) awe mainta 16 desèmber den libertat. Su periodo di kustodia a yega na su final i Ministerio Públiko no a pidi prolongashon di e kustodia pasobra pa e investigashon esaki no ta nesesario.

O.A. ta keda sospechoso den e invesigashon. E investigashon ta kontinuá.

Dia 28 novèmber a tene un total shete (7) entrada hudisial den kuadro di e investigashon Emerald, inkluso na kas di e sospchoso, den ofisinan di e outoridat di haf di Sint Maarten i na un kompania di seguridat.

E investigashon Emerald a inisiá na 2016 abase di artíkulonan den korant i preguntanan den Parlamento riba un kontrato entre e kompania di seguridat di e sospechoso i e outoridat di haf di Sint Maarten. Durante di e investigashon aki sospechonan di froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka a lanta.

E investigashon aki ta parti di esfuersonan intensivo i konhunto pa kombatí froude i korupshon ku ta krusa frontera, esta kriminalidat ku ta mina. Kriminalidat ku ta mina manera entre otro korupshon i labamentu di plaka ta forma un problema serio pa seguridat i ekonomia di e pais- i islanan den Reino Hulandes ku ta keda den Karibe. E tim pa komatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di RST huntu ku ofisinanan di Landsrecherche di Kòrsou i Sint Maarten i Ministerio Públiko a uni forsa den esfuersonan pa kombatí kriminalidat ku ta mina. Demandanan pa konfiská benefisionan optené for di aktonan kriminal ta kuadra den e maneho nobo di Ministerio Públiko. Den futuro lo somté mas di e tipo di demandanan aki.

============================

Verdachte Emerald-onderzoek op vrije voeten

De verdachte O.A. (35) is vanochtend 16 december 2016 door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Zijn bewaring loopt vandaag af en het Openbaar Ministerie heeft de verlenging van de bewaring niet gevorderd, omdat het voor het onderzoek niet langer nodig is dat hij blijft vastzitten.

Hij blijft verdachte en het onderzoek is nog in volle gang.

Op 28 november zijn op Sint Maarten in het onderzoek genaamd Emerald op in totaal zeven (7) locaties zoekingen verricht waaronder bij de woning van de verdachte, het havenbedrijf van Sint Maarten en bij een beveiligingsbedrijf.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 naar aanleiding van berichten in de kranten en vragen die in het parlement zijn gesteld over het contract dat is afgesloten tussen het beveiligingsbedrijf van verdachte en het havenbedrijf van Sint Maarten. Tijdens dit onderzoek zijn verdenkingen ontstaan van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning. Ontnemingsvorderingen passen in het nieuwe beleid van het Openbaar Ministerie. In de toekomst zullen meer van dergelijke vorderingen door het Openbaar Ministerie worden ingesteld.

=======================

Suspect in Emerald-investigation released

De suspect O.A. (35) has been released on Friday morning December 16, 2016 by the Prosecutor’s Office. His custody ends today and the Prosecutor’s did not order his prolonged custody, because in light of the ongoing investigation it’s not necessary that the suspects remains in detention.

O.A. remains a suspect in the ongoing investigation.

On November 28, 2016 a total of seven (7) premises, including the house of the suspect, the offices of the port authority of Sint Maarten and at a security company were searched in light of the investigation code-named “Emerald”.

The Emerald-investigation started in April 2016, following reports in the newspapers and questions asked in Parliament about the contract signed between the suspect’s security company the port authority of St. Maarten. During this investigation suspicions arose about tax fraud, forgery and money laundering.

The investigation is part of a joint intensified fight against international fraud and corruption. Corruption and money laundering threatens the security and economy of the countries in the Caribbean part of the Dutch Kingdom. The special anti-corruption taskforce, TBO of the RST, together with the National Detectives Agencies (Landsrecherches) of Curaçao and Sint Maarten and the Prosecutor’s Office have joined forces to combat corruption. Orders to recover proceeds of crime fit in within the new policy of the Prosecutor’s Office. The Prosecutor’s Office will be submitting more of such claims.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: