INSPEKTORNAN DI DIREKTORADO DI SUPERVISHON I MANTENSHON TA DUNA ENTRENAMENTU NA NAN PROPIO KOLEGANAN

dsc_6630

INSPEKTORNAN DI DIREKTORADO DI SUPERVISHON I MANTENSHON TA DUNA ENTRENAMENTU NA NAN PROPIO KOLEGANAN

Kralendijk – Aña pasá a duna inisio na e promé bloke di estudio ‘Inspekshon i Prosesonan di Mantenshon’ na inspektornan di e Direktorado di Supervishon i Mantenshon, kaminda ku e traspaso di konosementu tabata na enkargo di e inspektornan di e Tim Núkleo Ordenansa Establesimentu i Aktividat.
E tim núkleo a transkurí un trayekto di entrenamentu intensivo, kaminda diferente aspekto di nan tareanan di inspekshon, supervishon i mantenshon a bini na vigor. E trayekto aki a kuminsá na aña 2014 i a terminá aña pasá.
Awor ta asina leu ku e tim aki por pasa loke nan a siña pa nan koleganan, kaminda ta duna hopi atenshon no solamente na tareanan general, pero tambe na aspektonan spesífiko di e tareanan di supervishon i mantenshon manera komunikashon, kon anda ku resistensia, duna fitbèk, komportashon i aktitut. E entrenamentu aki tabatin un parti práktiko tambe, na unda a hasi inspekshon hasiendo uso di ‘checklist’ digital.
E intenshon ta pa tur kolega risibí entrenamentu i e programa di entrenamentu ta sigui te fin di aña 2017.

INSPECTEURS VAN DE DIRECTIE TOEZICHT & HANDHAVING GEVEN TRAINING AAN EIGEN COLLEGA’S

Kralendijk – Vorig jaar is een start gemaakt met het eerste studieblok “Inspectie & Handhavingsprocessen” aan collega inspecteurs van de Directie Toezicht & Handhaving, waarbij de kennisoverdracht plaatsvond door de inspecteurs van het Kernteam Inrichtingen en Activiteiten Besluit (IAB).
Het kernteam heeft een intensieve trainingstraject doorlopen, waarbij verschillende aspecten van hun inspectie, toezicht en handhavingstaken aan bod zijn geweest. Dit traject is in 2014 begonnen en is vorig jaar afgerond.
Nu is het zover dat dit team het geleerde aan hun collega’s kunnen overdragen, waarbij veel aandacht voor niet alleen algemene taken is, maar ook specifieke aspecten van de toezicht & handhavingstaken zoals, communicatie, omgaan met weerstand, geven van feedback, houding en attitude. Deze training kende ook een praktisch gedeelte, waarbij inspectie werden uitgevoerd met gebruik van “Digitale Checklisten”.
Het is de bedoeling dat alle collega’s worden getraind en het trainingsprogramma loopt door tot eind 2017.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: