Kuminsá e aña aki bon i yuda nos mondi / Begin dit jaar goed en help ons bos

planta

PAPIAMENTU:

Kuminsá e aña aki bon i yuda nos mondi

Kralendijk, 18 di yanüari 2017 – Yuda na momentu di planta un mondi ta un bon manera pa kuminsá e aña nobo aki. Riba djasabra 21 di yanüari Echo ta organisá e último dia di planta palu pa e temporada di awaseru aki. No solamente bo ta yuda nos mondi, pero bo mes ta den kontakto intensivo ku naturalesa atrobe. Partisipá bo tambe!

E evento aki ta dirigí su mes riba plantashon di por lo menos 400 palu den Parke Nashonal Washington Slagbaai riba djasabra 21 di yanüari for di 8’or di mainta te 12’or di mèrdia. Echo ta sòru pa transporte for di entrada di e parke. Tambe tin kos di bebe i kos di kome disponibel. Bin ku bon sapatu, bòter di awa i krema kontra kimá di solo. Bo por bini tambe ku hèrmènt pa traha den kurá i hantskun si bo tin!

Ku e último plantashon aki nos ta alkansá nos meta di 2000 palu nobo plantá den Parke Washington Slagbaai. E aktividat aki ta parti di un proyekto di reforestashon kaminda Echo lo planta en total 20.000 palu riba nos isla riba enkargo di Entidat Públiko Boneiru. STINAPA ta sostené e proyekto i e asina yamá Fondo di Naturalesa di reino ta sòru pa e finansiamentu. Mas palu i un diversidat mas grandi di palu ta mihó pa nos bestianan, nos suela, nos klima i nos hendenan, naturalmente!

Organisashon- i empresanan ku kier yuda hasi Boneiru mas bèrdè ainda por tuma kontakto ku Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org òf 785-4128) òf Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com òf 796 -2534).

Pa mas informashon: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-
http://www.facebook.com/echobonaire.org

[Teksto pa bou di e potrèt: Trahadónan di Digicel ta demostrá ku planta palu ta hopi dibertido i ku e por tuma lugá yen di stail.]

NEDERLANDS:

Begin dit jaar goed en help ons bos

Kralendijk, 18 januari 2017. Helpen bij het aanplanten van een bos is een mooie manier om dit nieuwe jaar te beginnen. Echo organiseert zaterdag 21 januari de laatste boomplantdag van dit regenseizoen. U helpt niet alleen ons bos, maar u maakt zelf weer intensief contact met de natuur. Doe mee!

Dit evenement richt zich op het aanplanten van minstens 400 bomen in het Washington Slagbaai National Park op zaterdag 21 januari vanaf 08:00-12:00. Echo zorgt voor vervoer vanaf de ingang van het park. Drankjes en snacks zijn ook beschikbaar. Neem zelf stevige schoenen, een fles water en zonnebrandolie mee. Ook tuingereedschap en handschoenen als je ze hebt!

Met deze laatste aanplant bereiken we ons doel van 2.000 nieuw aangeplante bomen in het Washington Slagbaai Park. Deze activiteit is onderdeel van een herbebossingproject waarbij Echo in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire in totaal 20.000 bomen op het eiland zal aanplanten. Het project wordt gefinancierd met de zogenoemde natuurgelden van het rijk en gesteund door STINAPA. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Organisaties of bedrijven die willen helpen om Bonaire nog groener te maken, kunnen
contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Voor meer info: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-
http://www.facebook.com/echobonaire.org

[foto onderschrift: Medewerkers van Digicel laten zien dat bomen planten leuk is en stijlvol kan gebeuren.]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: