MINISTERIO PUBLIKO TA INFROMA: Entrada hudisial investigashon “Wilhelmina” –  Update # 3 – Huiszoekingen in onderzoek “Wilhelmina”

Update # 3 

Entrada hudisial investigashon “Wilhelmina”
Djarason mainta trempan a tene entradanan hudisial na Kòrsou. Esaki den kuadro di e investigashon ku e nòmber “Wilhelmina” ehekutá pa Landsrecherche Curaçao. A tene entrada hudisial na kas di miembro di Parlamento Gerrit Schotte, na kas di polítiko Charles Cooper i komersiante G.R. E entradanan hudisial a tuma lugá, na tur tres adrès, den presensia di un Wes-komisario i Fiskal di Ministerio Públiko (OM).
Motibu pa e investigashon ta un denunsia di miembro di Parlamento Yael Plet di 18 di febrüari 2017. E sospechoso ta ademas soborno di un otro miembro di Parlamento. Te na e momentunan aki dos persona a keda identifiká komo sospechoso. Nan a ser pone na altura di esaki djarason mainta. Landsrecherche Curaçao a skucha mas testigu den e kaso aki. Ta trata di testigunan den e mundu polítiko.
Durante e entradanan hudisial a konfiská kòmpiuter, telefon, plaka i partinan di atministrashon. Esaki pa mas investigashon. Durante un di e entradanan hudisial a bin aserka un kaso di labamentu di plaka. Fiskal no ta deskartá mas entrada hudisial òf detenshon den e kaso aki.
Landsrecherche ta un entidat di investigashon ku un tarea spesífiko. E ta dirigí su mes riba investigashon di komportashon ku ta tacha integridat di gobernashon públiko. Landsrecherche ta hasi solamente investigashon si e haña enkargo pa esaki di Prokurado-general.
Korupshon, entre kua soborno di miembronan di Parlamento, ta forma un menasa serio pa nos estado di derechi. E ta mina e proseso demokrátiko i ta kibra e konfiansa di siudadanonan den nan representashon di pueblo. Landsrecherche i Ministerio Públiko Kòrsou, pa e motibu ei, ta duna prioridat na investigashonnan di e índole aki di korupshon.
Update # 3 – Huiszoekingen in onderzoek “Wilhelmina”
Woensdagmorgen vroeg hebben in het kader van het onderzoek “Wilhelmina” van de Landsrecherche Curaçao drie huiszoekingen plaatsgevonden op Curaçao, namelijk bij Statenlid Gerrit Schotte, politicus Charles Cooper en zakenman G.R. De zoekingen hebben plaatsgevonden in het bijzijn van een Rechter-commissaris (RC) en een Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) op alle drie de adressen.
Aanleiding voor het onderzoek was de aangifte van Statenlid Yael Plet van 18 februari 2017. De verdenking betreft tevens de omkoping van een ander Statenlid. Vooralsnog zijn twee personen in deze zaak als verdachte aangemerkt, zij zijn daarvan woensdagmorgen op de hoogte gesteld. De Landsrecherche Curaçao heeft in het onderzoek onder meer getuigen gehoord in de politieke kring.
Tijdens de huiszoekingen zijn computers, telefoons, geld en stukken uit de administratie in beslag genomen voor nader onderzoek. Tijdens een van de huiszoekingen is er nog een witwasverdenking bijgekomen. Aanhoudingen of andere huiszoekingen in deze zaak worden door de Officier van Justitie niet uitgesloten.
De Landsrecherche is een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich onder meer op de opsporing van gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken. De Landsrecherche doet alleen onderzoek na opdracht daartoe van de Procureur-generaal.
Corruptie, waaronder het omkopen van statenleden, vormt een ernstige bedreiging van de rechtstaat. Het ondergraaft het democratisch proces en vernietigt het vertrouwen van burgers in hun volksvertegenwoordigers. De Landsrecherche Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao geven dan ook prioriteit aan onderzoek naar dergelijke vormen van corruptie.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: