Diputado Nina den Heyer na apertura di entrenamentu di UNESCO: Nos mester protehá, preservá i salbaguardiá nos kultura – Gedeputeerde Nina den Heyer bij de opening van de UNESCO-training: Wij moeten onze cultuur beschermen, behouden en waarborgen

Diputado Nina den Heyer na apertura di entrenamentu di UNESCO: Nos mester protehá, preservá i salbaguardiá nos kultura

Kralendijk – Na apertura di e entrenamentu diputado Nina den Heyer a dirigí palabranan di bonbiní na tur presente i a bisa ku e ta hopi orguyoso ku partisipashon di e gobièrnunan di tur e islanan. Tambe e diputado a bisa ku e ta kontentu ku ta Boneiru ta organisá e evento i mas kontentu ainda di mira tur e seis islanan i Sürnam huntu durante e dianan di tayer pa algu asina importante, esta preservá i salbaguardiá un parti di nos kultura.

Protokòl di koperashon
Diputado Nina den Heyer: ‘Komo isla nos por ta diferente, pero tòg nos tur tin algu komun. Ta hopi bunita pa mira nos islanan traha huntu pa un meta komun: preservashon di nos kultura. Mi gusta mira kultura komo algu ku ta hasi nos spesial, algu ku ta definí nos. Ku hopi orguyo Boneiru ta anfítrion di e entrenamentu konhunto aki di UNESCO ku a bira posibel ku kontribushon finansiero di Hulanda. Mi ta kontentu di mira e inisialnan ku ta forma CAMBES: Curacao, Aruba, St Maarten, Bonaire, St Eustatius i Saba. Nos ta trahando riba e protokòl di koperashon entre e seis islanan aki i mi ta spera ku pronto mi ta bai pone mi firma bou di dje.’

Protehá, preservá i salbaguardiá
Mas aleu Nina den Heyer a trese dilanti ku kultura ta importante: ‘Despues di 10-10-10 mas i mas nos por tende e gritu pa protehá, preservá i salbaguardiá nos kultura. Mas i mas nos hendenan ta bira mas interesá den nos kultura. Pa nos komo gobièrnu ta importante pa sigui papia tokante nos kultura, pasobra tin hopi influensia djafó ta drenta i nos tin ku lanta nos yunan ku konosementu di e kosnan ku ta hasi nos spesial. E kosnan ku ta identifiká nos komo Boneiru.’

Lista
Terminando diputado Den Heyer a bisa: ‘Hopi hende ta trahando duru riba nos lista i nan ta hasi’é ku hopi dedikashon. Esei tambe ta un manera pa midi kon importante algu ta. Nan ta hasi’é pasobra nan ta kere den dje. I ora bo ta kere den algu bo ta traha duru pa logr’é tambe. Mi ta spera ku pronto nos por presentá nos lista na Konseho Insular pa e keda aprobá promé ku fin di e aña aki.’ Nina den Heyer a sera su spich deseando tur partisipante un entrenamentu eksitoso i ku e islanan por keda konektá ku otro i sigui siña di otro. Na e bishitantenan a bai e deseo pa gosa di nan estadia, gosa di nos isla i gosa di nos kultura.

Gedeputeerde Nina den Heyer bij de opening van de UNESCO-training: Wij moeten onze cultuur beschermen, behouden en waarborgen

Kralendijk – Bij de opening van de trainingsdagen heeft gedeputeerde Nina den Heyer alle aanwezigen verwelkomd en gezegd dat ze erg trots is op de deelname van de besturen van alle eilanden. De gedeputeerde heeft ook gezegd dat ze blij is dat Bonaire het evenement organiseert en dat ze er zelfs nog meer mee ingenomen is om alle zes eilanden en Suriname samen te zien tijdens de trainingsdagen voor iets dat zo belangrijk is, nml. het behouden en waarborgen van een deel van onze kultuur.

Samenwerkingsprotocol
Gedeputeerde Nina den Heyer: ‘Als eiland kunnen wij veschillend zijn, maar toch hebben we allemaal iets gemeenschappelijk. Het is mooi om onze eilanden samen te zien werken aan een gemeenschappelijk doel: het behoud van onze cultuur. Ik vind het fijn om cultuur te zien als iets dat ons speciaal maakt, als iets dat ons definieert. Met gepaste trots is Bonaire mede-gastheer van deze gezamenlijke training van UNESCO, die mogelijk is geworden dankzij een financiële bijdrage van Nederland. Ik ben blij de beginletters te zien die de naam CAMBES vormen: Curacao, Aruba, St Maarten, Bonaire, St Eustatius en Saba. Wij werken hard aan het samenwerkingsprotocol tussen deze zes eilanden en ik hoop spoedig mijn handtekening eronder te zetten.’

Beschermen, behouden en waarborgen
Cultuur is belangrijk volgens Nina den Heyer: ‘Na 10-10-10 wordt meer en meer de roep gehoord om onze cultuur te beschermen, te behouden en te waarborgen. Onze mensen raken meer en meer geïnteresseerd in onze cultuur. Voor ons als eilandsbestuur is het belangrijk om te blijven praten over onze cultuur, omdat er veel invloeden van buitenaf binnenkomen en wij moeten onze kinderen grootbrengen met kennis van de dingen die ons speciaal maken. De dingen die ons als Bonaire identificeren.’

Lijst
Ter afsluiting merkte gedeputeerde Den Heyer op: ‘Er wordt door veel mensen hard gewerkt aan onze lijst en ze doen het met veel gedrevenheid. Dat is ook een manier om te meten hoe belangrijk iets is. Ze doen het omdat ze erin geloven. En als je ergens in gelooft, dan werk je er keihard aan om het te bereiken. Ik hoop dat wij spoedig onze lijst aan de Eilandsraad kunnen presenteren zodat hij nog vóór het eind van dit jaar goedgekeurd wordt.’ Aan het eind van haar toespraak heeft Nina den Heyer alle deelnemers een succesvolle training toegewenst en de hoop uitgesproken dat alle eilanden in verbinding met elkaar blijven en van elkaar blijven leren. De bezoekers van buiten Bonaire kregen nog het advies mee om te genieten van hun verblijf, van ons eiland en van onze cultuur.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: