25 jaar celstraf voor B.C.A.F. in zaak Magnus/Maximus

25 jaar celstraf voor B.C.A.F. in zaak Magnus/Maximus

Willemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft op donderdag 11 mei 2017 de verdachte B.C.A.F. veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf in de strafzaak Magnus/Maximus. Deze zaak betreft de moord  op de politicus Helmin Wiels. 
Het Gerecht acht bewezen dat de verdachte op 5 mei 2013 samen met anderen opzettelijk en met voorbedachten rade Wiels met een vuurwapen van het leven heeft beroofd. 
Het bewijs voor de betrokkenheid van de verdachte bij het hem tenlastegelegde feit, berust volgens de bewijsoverwegingen in overwegende mate op vier pijlers, namelijk de verklaringen van drie getuigen, alsmede SMS-berichten tussen de verdachte en G.R.M.J. Elk van deze pijlers zou wellicht op zichzelf onvoldoende zijn, maar in onderling verband verlenen zij naar het oordeel van het Gerecht aan de bewijsconstructie meer dan voldoende stevigheid om de bewezenverklaring te dragen.
Strafmotivering

Het recht op leven behoort tot de meest fundamentele rechten die in onze rechtsorde dienen te worden beschermd. Een dergelijk gewelddadig optreden in het openbaar en op klaarlichte dag roept gevoelens op van onveiligheid in de maatschappij. Deze aanslag heeft niet alleen de rechtsorde maar ook de gehele samenleving van Curaçao bijzonder ernstig geschokt. De moord op een partijleider en volksvertegenwoordiger betekent hiernaast per definitie dat onherstelbare schade aan het democratisch proces wordt toegebracht waardoor deze moord een politiek karakter heeft. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: