Kustwacht houdt zeven ongedocumenteerden aan nabij Aruba  

Kustwacht houdt zeven ongedocumenteerden aan nabij Aruba
 
De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op dinsdagavond 9 mei een vaartuig met zeven ongedocumenteerden aangehouden nabij Aruba.
 
Dinsdagavond rond 22.40 uur detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuiden van Baby Beach, Aruba. Twee Super-RHIB eenheden van het kustwachtsteunpunt Aruba, werden gelijk ingezet. Op ongeveer tweeëneenhalve mijl ten zuiden van Baby Beach, troffen ze een onverlicht vaartuig type yola aan. Deze werd door de bemanning van de Super-RHIB ge-boord en hier werd geconstateerd dat de zeven opvarenden geen geldige verblijfspapieren hadden. Het bootje werd opgebracht naar het naar het steunpunt te Savaneta. Alle opvarenden, vijf met de Venezolaanse- , één met de Ecuadoriaanse- en één met de Colombiaanse nationaliteit zijn overgedragen aan de Warda Nos Costa die de zaak samen met de Kustwacht nog in onderzoek heeft. De kapitein van het vaartuig is aangehouden voor mensensmokkel. Het bootje is in beslag genomen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: