BONAIRE TEKENT INTENTIEVERKLARING MET UNIVERSIDAD AUTÓNOMA / BONEIRU A FIRMA UN DEKLARASHON DI ENTENDIMENTU (MoU) KU ‘UNIVERSIDAD AUTÓNOMA’

BONAIRE TEKENT INTENTIEVERKLARING MET UNIVERSIDAD AUTÓNOMA

Kralendijk – Gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai heeft afgelopen 9 mei een intentieverklaring met de Universidad Autónoma van het Dominicaans Republiek getekend. Deze intentieverklaring is geldig voor 3 jaar.

Bonaire en de Universidad Autónomo zullen binnen de komende 3 jaar een plan van aanpak opstellen om te concretiseren hoe wij meer kunnen gaan samenwerken op academisch, sport en cultureel gebied. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een culturele uitwisseling, de mogelijkheden voor Bonairiaane studenten om binnen de regio te studeren, uitwisseling van educatief materiaal, sportklinieken, nieuwe mogelijkheden op sportgebied etc.

Na wederzijdse goedkeuring van het plan van aanpak wordt er een samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk het plan uit te kunnen voeren.

De Universidad Autónoma is opgericht op 28 oktober 1538. Het is de grootste universiteit van het Dominicaanse Republiek en telt ongeveer 200.000 studenten.

BONEIRU A FIRMA UN DEKLARASHON DI ENTENDIMENTU (MoU) KU ‘UNIVERSIDAD AUTÓNOMA’

Kralendijk – Dia 9 di mei último diputado Rolanda Hellbrug-Makaai a firma un deklarashon di entendimentu (MoU) ku Universidad Autónoma di Repúblika Dominikana. E deklarashon di entendimentu aki ta bálido pa 3 aña.

Den e próksimo 3 aña Boneiru i Universidad Autónoma lo formulá un plan di akshon pa konkretisá kon nos por bai traha mas tantu huntu riba tereno akadémiko, deportivo i kultural. Aki por pensa por ehèmpel riba interkambio kultural, e posibilidatnan pa studiantenan boneriano pa studia den region, interkambio di material edukativo, klínikanan di deporte, posibilidatnan nobo riba tereno deportivo ets.

Despues di aprobashon mútuo di e plan di akshon lo firma un akuerdo di koperashon pa por ehekutá e plan konhuntamente.

Dia 28 di òktober 1538 a funda Universidad Autónoma. E ta e universidat mas grandi di Repúblika Dominikana i ta konta mas o menos 200.000 studiante.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: