De verschuiving van de traditionele detailhandel naar de digitale economie onder grote invloed van de E-commerce.

De verschuiving van de traditionele detailhandel naar de digitale economie onder grote invloed van de E-commerce.

Bericht
Wereldwijd vindt er een grote verschuiving plaats van inkopen via de traditionele detailhandel in winkels gelegen in winkelstraten en ook malls, naar het kopen via internet. We spreken dan over de bekende “online shopping”. In de Verenigde Staten sluiten veel ons bekende winkels achter elkaar de deuren. Reden hiervoor is dat men niet langer de concurrentie met de E-commerce (de online shopping) aan kan. De operationele kosten blijven gelijk, wegens huur, opslagruimte voor goederen en personeel onder andere, terwijl de omzetten aanzienlijk teruglopen omdat klanten simpelweg wegblijven.

In juni 2017 zal het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) op twee verschillende dagen een Democratic Dialogue organiseren.

Aan de orde zullen komen ook de uitdaging van Curaçao om ook hier bovenstaande problematiek aan te pakken.
• Hoe staat het met de wetgeving?
• Kunnen buitenlandse bedrijven die hier niets betalen zomaar aan onze samenleving blijven verkopen en leveren?
• Hoe staat het met bescherming van onze belastinginkomsten?
• Zullen arbeidsplaatsen in Curaçao verdwijnen wegens de digitale economie?
• Welke uitdagingen hebben wij om onze eigen E-commerce verder te ontwikkelen en op het internationale standaard niveau te brengen?

Wil je je mening geven en die van anderen horen en in dialoog treden daarover, kom dan naar één van de twee sessies van de Democratic Dialogue over E-commerce op de dagen 13 en 20 juni a.s. en participeer.
De meningen en wensen van stakeholders en de samenleving zijn heel belangrijk in het beslissingsproces over de plannen en de toekomst van E-commerce in Curaçao. De groep van stakeholders zowel in de publieke als in de private sector is groot. Het is van belang om de mening van een zo breed mogelijke groep van betrokkenen en belanghebbenden in de samenleving tijdens de dialoog te horen.

Uitnodiging voor de deelname aan de Democratic Dialogue
Het Ministerie van Economische Ontwikkeling en diens partners in deze, nodigt iedereen die affiniteit heeft met E-commerce uit, om deel te nemen aan een van de komende sessies van een Democratic Dialogue over de toekomst van E-commerce.

Locatie en Datum
Curaçao, Hilton Hotel te Piscadera
1e groep: dinsdag, 13 juni, van 14.00 – 17.00
2e groep: dinsdag, 20 juni, van 19.00 – 22.00

Wie zouden allemaal moeten meedoen?
Personen betrokken, eigenaar dan wel werkzaam in de e-commerce, webwinkels / webshops, online-bedrijven, online-veiling bedrijven; internetproviders; webdesigners, website content-makers, internetgebruikers, online shoppers, entrepreneurs, studenten die affiniteit hebben met ICT en (innovatieve) Business en primaire dienstverleners aan al de bovengenoemde entiteiten. Voorts ook ambtenaren die direct dan wel indirect te maken hebben met ICT, telecommunicatie, internet, economie, financiën, belastingen, wetgeving, en alle anderen die invloed hebben over het reilen en zeilen van e-commerce.

Inschrijving is verplicht
Bezoek voor meer informatie de Facebook pagina van “Ministerio di Desaroyo Ekonomiko” en ook de website van CITI: http://www.citi.cw
Inschrijving dient elektronisch te gebeuren via het inschrijfformulier dat u via de link: http://www.citi.cw/category/news-events/ kunt openen, klikt u daarbij op “democratic dialogue E-commerce” en vervolgens “form”.
De link voor inschrijving staat ook op de Facebook pagina van MEO en de website van CITI.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEO en vragen naar Suparmy Goeloe of Fiona Curie
Telefoon: 462-1444
e-mail: info.MEO@gobiernu.cw

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: