Raad ta lamentá spit abou di Hustisia i Polis: ATENDIMENTU INSUFISIENTE DI REKOMENDASHONNAN -Raad betreurt laag tempo Justitie en Politie: AANBEVELINGEN BETER OPSPORINGSPROCES NOG ONVOLDOENDE OPGEPAKT

Raad ta lamentá spit abou di Hustisia i Polis: ATENDIMENTU INSUFISIENTE DI REKOMENDASHONNAN

Willemstad 26 di yuni 2017 – Ministerio di Hustisia ta inkompleto den siguimentu di e rekomendashonnan general di e Raad voor de Rechtshandhaving (Raad) pa un mihó proseso di investigashon (opsporingsproces) di krimennan ku ta tuma lugá hopi na Kòrsou.
Esaki e Raad ta mèldu den un investigashon di revishon despues di un inspekshon na desèmber 2016. E Kuerpo Polisial di Kòrsou tambe ta insufisiente den siguimentu di rekomendashon, e Raad ta konstatá.

Hustisia na mitar
Mas ku kuater aña pasá e Raad a formulá seis rekomendashon general pa e ministerio. Entretantu a ehekutá tres – mitar di e total – mester finalisá unu i no a kuminsá ku dos.
E Raad ta spera ku e ministerio lo atendé e dos rekomendashonnan general ku ta pará habrí, a korto plaso.

Ta trata di e rekomendashonnan: ‘Hasi sufisiente medio liber pa implementá e plan di strukturashon’ i ‘
A korto plaso hasi sufisiente medio liber pa formashon di kolaboradónan’.

Kuerpo na dos tersera parti
E tempu ayá, e Raad a mira e nesesidat pa suministrá diesocho rekomendashon na e kuerpo polisial.
A ehekutá diesdos di nan – dos tersera parti di e total – sufisientemente. Mester finalisá tres i mester kuminsá ku tres.
E Raad ta spera ku lo finalisá e rekomendashonnan akí pronto òf ku lo tuma medidanan apropiá.

Análisis, plan i kachó
E kuerpo polisial mester kuminsá ainda ku e rekomendashonnan: ‘Traha un análisis di e panorama di kriminalidat en konekshon ku e temanan ku a skohe i ehekutá esei’, ‘Desaroyá plan pa seguridat di bario’ i ‘Instituí un komishon pa kùr i sertifiká kachó di polis’.

E Raad ta animá e ministerio i e kuerpo pa un envolvimentu mas aktivo ku e tema i tambe pa konsulta mútuo pa pèrkurá ku ehekushon mas aleu i finalisashon pronto lo tuma lugá enkuanto e rekomendashonnan ku falta ainda serka ambos instansha.

E rapòrt kompleto ta disponibel digitalmente riba http://www.raadrechtshandhaving.com.
================

Raad betreurt laag tempo Justitie en Politie: AANBEVELINGEN BETER OPSPORINGSPROCES NOG ONVOLDOENDE OPGEPAKT

WILLEMSTAD 26 juni 2017 – Het ministerie van Justitie is onvolledig in het opvolgen van de algemene aanbevelingen van de Raad voor de Rechtshandhaving ter verbetering van het opsporingsproces van veel voorkomende misdrijven op Curaçao.
Dit meldt de Raad in het review-onderzoek naar aanleiding van een inspectie uit december 2016. Ook het Korps Politie Curaçao (KPC) volgt aanbevelingen onvoldoende op, constateert de Raad.

Justitie op de helft
Ruim vier jaar geleden formuleerde de Raad zes algemene aanbevelingen voor het ministerie. Drie daarvan – de helft van het totaal – zijn ondertussen uitgevoerd, één moet nog worden afgerond en twee zijn nog niet opgepakt.

De Raad hoopt dat het ministerie van Justitie binnenkort ook de twee openstaande algemene aanbevelingen volledig uitvoert. Het gaat om de aanbevelingen: ‘Maak voldoende middelen vrij om het inrichtingsplan te implementeren’ en ‘Maak op korte termijn middelen vrij ten behoeve van de opleiding van medewerkers’.

Korps op tweederde
De Raad zag indertijd de noodzaak in om achttien aanbevelingen te verstrekken aan het KPC. Twaalf daarvan – tweederde van het totaal – zijn voldoende uitgevoerd. Drie moeten nog worden afgerond en drie zijn nog niet opgepakt.
De Raad hoopt op een spoedige afronding van deze aanbevelingen danwel dat er gepaste maatregelen worden getroffen.

Analyse, plannen en honden
Het Korps moet nog beginnen aan de aanbevelingen: ‘Maak een criminaliteitsbeeldanalyse met betrekking tot de gekozen thema’s en voer die uit’, ‘Ontwikkel wijkveiligheidsplannen’ en ‘Stel een keuringscommissie op voor de keuring en certificering van politiehonden’.

De Raad spoort het ministerie en het korps aan tot actievere betrokkenheid bij het thema en onderling overleg om zodoende erop toe te zien dat verdere invulling en spoedige afronding plaatsvindt van de resterende aanbevelingen voor beide instanties.

Het volledige rapport is digitaal beschikbaar op http://www.raadrechtshandhaving.com.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: