WARDA KOSTA TA DETENE 20 PERSONA INDOKUMENTA NA KOSTA ZUID

Woensdag 18 april 2018

 

Kustwacht houdt twintig ongedocumenteerden aan ten zuiden van Curaçao

 

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op woensdagochtend 18 april in een gezamenlijke actie een vaartuig met twintig ongedocumenteerdenaangehouden ten zuiden van Curaçao.

Woensdag in de vroege ochtend detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuidenvan Fuikbaai, Curaçao. Het Dash-8 het maritiem patrouille vliegtuig werd naar de aangegeven locatie gedirigeerd om het vaartuig te onderzoeken. Ook de helikopter werd ingezet. Op ongeveer twee mijl uit de kust van Fuikbaai werd door de Dash 8 een onverlicht vaartuig type yola met veel opvarenden gedetecteerd. Vanuit het steunpunt Curaçao rukte een landpatrouille van de Kustwacht samen met leden van de Unit Speciale Taken (UST) van het Korps Politie Curaçao richting Fuik. Twee FRISC interceptors van de Koninklijke Marine werden ook naar Fuikbaai gedirigeerd. Ter plekke gekomen troffen ze het gestrande vaartuig aan. De opvarenden waren al aan land gekomen. In de zoektocht dat daarop volgde, zijn twintig personen gevonden. Zij hadden nog geprobeerd om te vluchten. Het ging om vijftien mannen en vijf vrouwen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de Politie..

_MG_4874 (1)cf1a3442-596d-4fae-9a0e-755ab9cbc0f80fc84f7a-16e8-45f7-b67a-6471cb097790962ada17-953c-4bf0-a24a-63a118ccf238

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: