Petishon ku Kolegio Ehekutivo a entregá relashoná ku Dia di Rincon / Ingediend verzoek van het Bestuurscollege mbt “Dia di Rincon”

PAPIAMENTU:

 

Petishon ku Kolegio Ehekutivo a entregá relashoná ku Dia di Rincon

 

Kralendijk – Ku gran asombro Kolegio Ehekutivo di Entidat Públiko Boneiru a tuma nota di e komunikado di prensa ‘Status Dia di Rincon’ di 25 di aprel 2018 ku RCN a emití.

 

Den su komunikado di prensa di 15 di aprel 2018 ya kaba Kolegio Ehekutivo a indiká ku dia 6 di aprel nan a manda un karta pa minister di Asuntunan Interior i Relashonnan den Reino (BZK) ku e propósito pa apuntá 30 di aprel komo dia liber ofisial basá riba e argumentu ku despues di e lei di 7 di mei 2010 eróneamente a kita un dia di fiesta for di islanan BES. Pa medio di e petishon aki gobièrnu di Boneiru ke logra ku ta kompensá pueblo di Boneiru pa un dia liber ofisial ku a keda eliminá anteriormente dor di apuntá Dia di Rincon komo dia di fiesta ofisial.

 

Asta promé ku Kolegio Ehekutivo a risibí un kontesta riba su karta pa Minister di Asuntunan Interior i Relashonnan den Reino, RCN ta emití un komunikado di prensa den kua nan ta referí na e karta di 6 di aprel, pero seguidamente ta akusá Kolegio Ehekutivo di no ta tuma un desishon pa apuntá Dia di Rincon komo dia liber ofisial.

 

Nos ta lamentá e manera di aktua aki di RCN i athunto nos ta publiká nos karta di 6 di aprel 2018. Segun nos e komunikado di RCN no ta kontribuí na suministrashon korekto di informashon. Dor di pone e kontenido di nos karta na konosementu di públiko, nos ke duna aklarashon tokante e posishon ku nos a tuma.

 

 

NEDERLANDS:

 

Ingediend verzoek van het Bestuurscollege mbt “Dia di Rincon”

 

Kralendijk – Het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire heeft met grote verbazing kennisgenomen van het persbericht “Status Dia di Rincon” van 25 april 2018 dat door RCN is uitgebracht.

 

In haar persbericht van 15 april 2018 heeft het Bestuurscollege reeds aangegeven dat zij op 6 april een brief heeft gestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) met het doel 30 april aan te wijzen als officiële vrije dag aan de hand van het argument dat na de wet van 7 mei 2010 de BES-eilanden een feestdag ten onrechte is ontnomen. Door middel van dit verzoek wil het bestuur van Bonaire dat het Bonairiaanse volk wordt gecompenseerd voor de eerder geschrapte officiële vrije dag door Dia di Rincon als officiële feestdag aan te wijzen.

 

Nog voordat het Bestuurscollege een antwoord op haar brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontvangt, gaat er vanuit RCN een persbericht uit waarbij de brief van 6 april wordt aangehaald, maar vervolgens het Bestuurscollege wordt beticht van het niet nemen van een besluit om Dia di Rincon als officiële feestdag aan te wijzen.

 

Wij betreuren deze handelswijze van RCN en publiceren hierbij onze brief van 6 april 2018.

Het persbericht van RCN draagt volgens ons niet bij aan juiste informatieverstrekking. Door de inhoud van onze brief kenbaar te maken, willen we duidelijkheid geven over ons ingenomen standpunt.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: