Maak kennis met één van onze ketenpartners: Sera konosi ku un di esnan den kadena hudisial:

Maak kennis met één van onze ketenpartners:
Sera konosi ku un di esnan den kadena hudisial:

Voogdijraad ta atendé ku i protehá tur derechi di mucha stipulá den Tratado di derechi di Mucha. Voogdijraad ta kumpli ku e tareanan ku lei ta asigná na dje pa atendé ku interes di mucha entre 0 i 18 aña i pa protehá nan ora nan desaroyo ta na peliger. E interes di mucha ta sentral den tur trabou di Voogdijraad. Voogdijraad ta pensa i aktuá semper na interes di e mucha. E organisashon ta aksesibel i transparente. E ta aktua konforme métodonan stipulá, ta profeshonal, respetuoso, e ta traha ophetivamente i ta dirigí riba mehorashon di e forsa di famia. Voogdijraad ta enfatisá desaroyo sano di mucha i nan seguridat na Kòrsou. Si e seguridat ta na peliger, Voogdijraad ta organisá e esfuerso korekto pa sostené i protehá mucha. Nos ta hasi esei huntu ku e mayornan òf hende ku ta kuida e muchanan, e ret sosial i nos partnernan

Voogdijraad behartigt en beschermt alle kinderrechten op Curaçao. Voogdijraad vervult de taken die de wet haar toewijst om de belangen van minderjarigen van 0 – 18 jaar te behartigen en hen te beschermen wanneer hun ontwikkeling gevaar loopt. Bij alle werkzaamheden van de Voogdijraad staat het belang van het kind centraal. Voogdijraad denkt en handelt altijd in het belang van het kind. Zij is toegankelijk en transparant. Haar handelen is volgens vastgestelde methoden, is professioneel, respectvol en zij werkt objectief en is gericht op het versterken van de kracht van het gezin.

De kerntaken van Voogdijraad Curaçao zijn: Centraal Meldpunt Kindermishandeling en het doen van onderzoek naar kindermishandeling, Bemiddeling bij omgang tussen ouder en kind, Kinderbeschermingsonderzoeken, Onderzoek en advisering omtrent gezag en omgangzaken, Voogdijzaken en tijdelijk voogdij, Adoptie, Totstandkoming kinderalimentatie en inning- en betaling kinderalimentatie, Strafonderzoeken 12-18 jarigen.

Voogdijraad is bereikbaar via telefoon 461 6166. E-mail: info@voogdijraadcur.net. Het kantoor van de Voogdijraad is Waaigat #1. Tijdens spreekuren kunt u daar van maandag t/m donderdag van 8-10 uur terecht.

Maak kennis met één van onze ketenpartners Sera konosi ku un di esnan den kadena hudisial

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: