Kennismaking met Nieuw Nederland: Wandeling in de wijk Nieuw Nederland is het begin van een reeks wijkbezoeken van de Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad, Erwin Arkenbout.

Kennismaking met Nieuw Nederland:

Wandeling in de wijk Nieuw Nederland is het begin van een reeks wijkbezoeken van de Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad, Erwin Arkenbout.
De wijkbezoeken zijn erop gericht om kennis te maken met de Curaçaose wijken op het gebied van sociaal culturele ontwikkeling.

De wandeling ging gepaard met uitleg van buurtbewoners, vrijwilligers en ontwikkelaars in de wijk. Voormalig Minister-President van de Nederlandse Antillen, mevrouw Maria Liberia-Peters, welke ook een buurtbewoner was, samen met George Schmit, Rensley Victoria en anderen, vertelden over de ontwikkelingen van de wijk Nieuw Nederland. Er werd een beeld geschetst van de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk.

Na afloop overhandigde mevrouw Liberia-Peters het boek “Kas di Pueblo” aan Erwin Arkenbout. Het boek beschrijft onder andere de geschiedenis van de PNP (Partido Nashonal di Pueblo) die onlosmakelijk verbonden is aan het gebouw “Kas di Pueblo” aan de Penstraat. Volgens mevrouw Liberia-Peters is “Kas di Pueblo” het huis van de emancipatie van het volk van Curaçao.

Volgende wijkbezoek is in de wijk Marie Pampoen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: