MINISTERIO PUBLIKO: Arma di kandela ilegal den videoclip / Illegale vuurwapens in videoclip

Arma di kandela ilegal den videoclip

Wikènt ku a pasa a aparesé un bes mas via di medionan sosial un videoclip. Den e videoclip, kuater hóben ta zuai ku arma di kandela. E video aki a kousa hopi konmoshon den nos komunidat na unda no mester tin lugá pa arma di kandela. Arma nan ta wòrdu buska efektivamente dor di outoridat. Ya tin hopi víktima kaba dor di uso di violensia. Posishon di arma pa kua no tin pèrmit ta prohibí. Pa e motibu aki, sospechosonan lo keda detené dor di polis i wòrdu enkarselá. Pa posishon di un arma di kandela tin un kastigu di 18 luna. Pa regla, wes ta duna un kastigu inkondishonal. Dos di e hóbennan ku a aparesé den e video ta enkarselá, hustamente pa posishon di arma ilegal. Nan lo mester hustifiká nan mes serka wes. Ta hasiendo un investigashon na e dos otro hóbennan ku te ainda ta deskonosí.

Si bo tin informashon tokante e hóbennan aki nos ta súplika pa tuma kontakto ku polis via 917 òf via e number anónimo 108. Na momentu ku imágennan shocking wòrdu distribuí via internèt, Ministerio Públiko ta konta ku bo koperashon. Riba internèt no ta eksistí anonimidat, sigur no na Kòrsou. Huntu nos por hasi nos komunidat mas seif, esei ta den bo interes tambe! Bo ta yuda?

==================

Illegale vuurwapens in videoclip

Afgelopen weekend is “opnieuw” een videoclip op social media verschenen. In de video zwaaien vier jongens in een auto met vuurwapens. Deze video heeft veel verontwaardiging opgeroepen in onze gemeenschap. Vuurwapens horen in onze samenleving niet thuis. Wapens worden actief opgespoord. Er zijn al teveel slachtoffers te betreuren door geweld. Het bezit van een vuurwapen, waarvoor geen machtiging is verleend, is verboden. Verdachten worden daarvoor door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Op het voor handen hebben van een vuurwapen staat een gevangenisstraf van 18 maanden. In de regel wordt voor vuurwapenbezit ook een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd door de rechter. Twee van de jongens die in de video zijn verschenen zitten op dit moment in de gevangenis , juist vanwege illegaal vuurwapenbezit. Zij zullen zich daarvoor ter zitting bij de rechter moeten verantwoorden. Naar de andere twee nog onbekende personen wordt momenteel onderzoek verricht.

Heeft u informatie over deze jongens dan verzoeken wij U contact op te nemen met de Politie via 917 of het anonieme nummer 108.
Het OM rekent ook in deze situaties waar choquerende beelden op het internet worden verspreidt, op uw medewerking. Op het internet bestaat geen anonimiteit, zeker niet op Curaçao. Samen kunnen we onze gemeenschap veiliger maken, dat is ook in uw belang! Helpt U mee?

FB_IMG_1553553081065

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: