Criminaliteit is soms maar een muur verderop

Criminaliteit is soms maar een muur verderop
De politie vond begin april tijdens woningcontroles een grote partij hasj in Amsterdam- West en ruim een ton aan geld in Oost. Agenten bezochten de huizen omdat ze bewoond waren, terwijl ze volgens gemeentelijke gegevens leeg zouden staan.
‘Dag, mogen we binnenkomen?’, vraagt rechercheur Rudy na aanbellen bij een woning in Amsterdam-Osdorp. ‘We hebben het vermoeden dat andere personen in deze woning verblijven dan die staan ingeschreven.’
De 45-jarige bewoner stemt toe en in een gesprek zegt hij de onderhuur al zes jaar te betalen met het doen van “klusjes”, maar hij wil niet zeggen waaruit die bestaan.
De man geeft toestemming voor doorzoeking van het huis. Al snel vinden de rechercheurs in een kast 75 kilo hasj (waarde 200.000  tot 300.000 euro). Behalve de aanhouding van een verdachte, komt de woning weer beschikbaar voor mensen, die al jaren op een huis wachten. Een buurman vermoedde al lang dat iets loos was met de onderhurende verdachte. ‘Ik meldde dit niet bij de politie.’
Hetzelfde liedje in Amsterdam-Oost, waar drie Oost-Europeanen in een sjiek appartement verblijven, terwijl die leeg zou moeten staan. Agenten nemen er ruim honderdduizend euro in beslag, vermoedelijk drugsgeld. Agent David: ‘Buurtbewoners hadden langer last van steeds weer andere vreemde mensen, maar slechts een van hen belde de politie en die melding zette ons mede op het spoor.’
Signalen dat iets niet pluis is? Steeds vreemde mensen over de trap? Op gekke tijdstippen? Bel altijd de politie!
Bij geen spoed 0900-8844 en als elke seconde telt: 112. Bang dat uw gegevens op straat komen? Anoniem melden kan ook altijd via Meld Misdaad Anoniem (0800 -7000)
FB_IMG_1555417017734 (1)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: