De Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (de “RvC”) betreurt de negatieve berichtgevingen over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (de “CBCS”) van de afgelopen dagen. In deze berichtgevingen komt onder meer vertrouwelijke informatie waarover de Bank zou beschikken aan de orde.

Persbericht 2019 – RvC
Willemstad/Philipsburg – De Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (de “RvC”) betreurt de negatieve berichtgevingen over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (de “CBCS”) van de afgelopen dagen. In deze berichtgevingen komt onder meer vertrouwelijke informatie waarover de Bank zou beschikken aan de orde.
Allereerst stelt de RvC voorop dat het grote waarde hecht aan de betrouwbaarheid en integriteit van de Centrale Bank als instituut. De discretie, integriteit en betrouwbaarheid van de CBCS dient boven ieder twijfel te staan.
De RvC heeft kennis genomen van de beschikbare informatie en heeft besloten om een
zelfstandig onderzoek in te stellen naar de feiten en omstandigheden van de recente
gebeurtenissen opdat de RvC op basis van deze feiten en omstandigheden kan toetsen in
hoeverre er al dan niet binnen de juridische kaders van het Bankstatuut en het Land Curaçao is gehandeld alsook tot welke passende gevolgtrekking dit zou moeten leiden.

Willemstad, 20 april 2019
CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN

 

Bank

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: