Djamars 28 di mei, un insidente a surgi ku un di e ambulansnan di Fundashon Kuido di Ambulans. / Op dinsdag 28 mei jl. werd Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) rond 18:00 uur opgeschikt door een incident met een van haar Ambulances.

Djamars 28 di mei, un insidente a surgi ku un di e ambulansnan di Fundashon Kuido di Ambulans.

 

E kaso ta ku ambulans di pòst Barber a wòrdu yama pa asistí na un aksidente na Brievengat. Na yegada di e ambulans na e sitio a bin konstatá ku e tire dilanti ta na vlam, i  na e momentu ei a opta pa duna asistensia na e pashènt na promé lugá.

Despues e ambulans en kuestion a wòrdu transportá  ku kran pa garashi kaminda a hasi inspekshon nan nesesario. A bin konstatá ku un rùber di e line di break a pega na kandela. Garashi a hasi e reparashonnan nesesario i e ambulans ta bek den sirkulashon.

Awe mainta Team di maneho, miembro di Bestür sr. Alvin Daal  huntu ku algun personal konhuntamente ku miembronan di bestür di  sindikato ABVO i CBV. E personal ku tabata presente a haña oportunidat amplio pa trese dilanti nan prekupashonnan tokante di e inkonbeniensia nan ku nan ta eksperiensha uzando e ambulansnan di aña 2017.

Mirando e situashon lamentabel ku a surgi, e Team di Maneho a asumí su responsabilidat pa kuido i bienestar di e personal. Dor di nombra un komishon, a yega na e desishon pa forma un komishon pa atendé tur e kehonan/prekupashonnan rondó di e ambulansnan nobo aki.

Aktualmente e personal ta protehá den nan funshonamentu pa medio di dos seguro.

Mirando lokual a sali den media, Team di Maneho i Bestür ta distansia su mes for di tur loke a wòrdu saka den publisidat tokante di e insidente lamentabel ku a tuma lugá.

 

Willemstad, 28 mei 2019

 

 


 

Op dinsdag 28 mei jl. werd Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) rond 18:00 uur opgeschikt door een incident met een van haar Ambulances.

 

Een ambulance met als standplaats Barber diende assistentie te verlenen bij een ongeval te Brievengat. Daar aangekomen werd geconstateerd dat bij een van de banden een vlam zichtbaar was! Op dat moment werd er voor gekozen om eerst de patiënt behandeling af te ronden alvorens naar de Ambulance te kijken.

Het was duidelijk dat een kraanwagen de Ambulance moest ophalen om bij de Garage af te leveren. Hedenmiddag hebben wij uitsluitsel gekregen van de Garage v.w.b. het voorval van gisteren.

Het betrof een rubber van de remmen die in brand is geraakt. Het euvel is inmiddels verholpen en de Ambulance staat weer paraat.

Nu hebben een aantal werknemers van FKA vertegenwoordigd door vakbond CBV / ABVO bezwaar geuit tegen verdere inzet van deze Ambulances uit bouwjaar 2017. Hedenochtend is er uitgebreid gesproken o.l.v. de voorzitter van FKA, de heer Alvin Daal met alle betrokkenen.

Hoewel allen de gebeurtenis betreuren, moeten wij gezamenlijk door. Ter ondersteuning aan dit proces zal een commissie worden gevormd die nader onderzoek zal uitvoeren naar de diverse knelpunten die naar boven zijn gekomen. V.w.b. de verzekering(en) van het Personeel is een ongevallenverzekering beschikbaar en hiermee zijn de vakbonden naar tevredenheid geïnformeerd. De veiligheid en de paraatheid zijn nimmer in gevaar geweest.

In antwoord op berichten in de media ontkent het Bestuur en Management Team van FKA ten stelligste dat de kwaliteit van het huidige materieel niet naar behoren is.

 

Willemstad, 28 mei 2019

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: