CODE GEEL: EEN VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE IS VAN KRACHT VOOR CURAÇAO

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 26 september 2019.

Opgesteld op: woensdag 25 september 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: EEN VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE IS VAN KRACHT VOOR CURAÇAO

Weer: Half bewolkt en vanmiddag op de meeste plaatsen droog. Gedurende de avond en komende nacht kan tijdelijk wat meer bewolking voor wat plaatselijke buien en hier en daar vergezeld van onweer zorgen.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 ̊C en de minimumtemperatuur zal 27 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:30 uur.

Wind: Zuidoostelijk en zwak tot matig; windkracht 2 tot 4 (7 tot 30 km/uur, 4 tot 16 knopen). Gedurende de mogelijke buien, af en toe uitschieters tot vrij krachtig; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur, 17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: Een relatief droog luchtsoort hindert vandaag significante bewolking boven ons eiland. Desondanks, onder de afnemende invloed van Tropische Storm Karen, kan tijdelijk op donderdagnacht boven ons eiland en omgeving meer bewolking ontstaan dat voor enig neerslag kan zorgen. Verder zal de wind vandaag nog iets zwak zijn en uit het zuidelijke richting waaien.

Zee condities: Over het algemeen rustig met golfhoogtes van minder dan 1 meter (3 voet). Iets hoger in en nabij buien.

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Karen bevond zich vanochtend ten noorden van Puerto Rico en trekt zich verder gedurende komende twee dagen in een noordoostelijke richting boven het Atlantische Oceaan. Post-Tropische storm Jerry bevond zich vanochtend boven de westelijke Noord-Atlantische Oceaan en verplaatst zich verder in noordelijke richting. Tropische Storm Lorenzo is gisteravond in kracht toegenomen tot orkaan en zal in de komende dagen in een west noord-westelijke richting boven de Atlantische Oceaan trekken. Deze tropische weersystemen vormen geen bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Licht bewolkt met meer wind.

Meteoroloog: Correa

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: