Dia internashonal di Grandinan 1 òktober 2019 / Internationale Dag van de Ouderen 1 oktober 2019

Dia internashonal di Grandinan 1 òktober 2019

 

Kralendijk – Riba 14 di desèmber 1990, Nashonnan Uní a deklara dia 1 di òktober komo dia internashonal di adulto mayó (grandinan). Tur aña di nobo e selebrahon tin un tema spesial. E aña aki e ta: ‘E Biahe pa Igualdat di Edat’. Ku e tema aki ke pone atenshon riba e lucha pa derechonan igual entre persona nan di tur edat. 

 

Na Boneiru, kaminda 1 di kada 5 suidadano tin mas ku 60 aña, tambe nos ta para ketu na selebrashon di dia di nos grandinan. Nos grandinan, tin hopi sabiduria i ta yuda tene identidat Boneriano bibu. Ta keda na nos, komo komunidat Boneriano, pa demostra nos apresio pa nos grandinan i hasi tur ku ta posibel pa nan tambe por sigui partsipá riba area sosial, den nos ekonomia i den nos barionan. Di e forma aki nos por yuda eliminá kualke desigualdat ku por eksisti pa ku e grupo aki. 

 

Bunita ta pa mira tambe kon grandinan mes no ta para ketu. Un ta yuda otro pa organisá enkuentronan sosial, buska manera pa baha gastunan di bida i sea aktivo di un òf otro forma. Pa yuda mantene nos grandinan aktivo i vital, Gobiernu di Boneiru ta supsidiá Fundashon Konsulta pa Grandinan 60+ pa traha ku e gruponan di 60+ pa fortalese i hisa partisipashon. Tambe ta traha pa kubri nesesidatnan di grandinan i skucha opinionnan. 

 

Diputado Nina den Heyer, na nòmber di Gobiernu di Boneiru, ta deseá tur nos grandinan un:

Felis Dia di Grandinan!

 

Nos ta spera di por sigui disfrutá di boso pa hopi aña mas.

 

 

 

Internationale Dag van de Ouderen 1 oktober 2019

 

Kralendijk – Op 14 december 1990 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Elk jaar opnieuw heeft de viering een speciaal thema. Dit jaar is het thema: ‘De Reis voor Gelijkheid van Leeftijd’. Met dit thema wil men de aandacht vestigen op de strijd voor gelijke rechten voor mensen van alle leeftijden.

 

Op Bonaire, waar 1 op de 5 inwoners ouder is dan 60 jaar, wordt ook stilgestaan bij de viering van de Ouderendag. Onze ouderen beschikken over veel kennis en helpen de Bonairiaanse identiteit levend te houden. Het is aan ons als Bonairiaanse gemeenschap om onze waardering te tonen voor onze ouderen en er alles aan te doen zodat zij kunnen blijven participeren op sociaal gebied, in onze economie en in onze wijken. Op die manier kunnen wij elke ongelijkheid die zich kan voordoen met betrekking tot deze groep helpen wegwerken.

 

Het is mooi om te zien dat de ouderen zelf ook niet stil blijven zitten. Ze helpen elkaar om sociale samenkomsten te organiseren, ze zoeken naar manieren om de kosten van levensonderhoud te verlagen en om op de een of andere wijze actief te blijven. Om mee te helpen onze ouderen actief en vitaal te houden, subsidieert het Bonairiaanse eilandbestuur de Stichting Ouderenoverleg 60+ om met de 60+ groepen te werken om hun participatie te versterken en te verheffen. Er wordt ook gewerkt aan het verlichten van de noden van de ouderen en er wordt naar hun meningen geluisterd.

 

Namens het Bonairiaanse eilandbestuur wenst gedeputeerde Nina den Heyer al onze ouderen een Gelukkige Dag van de Ouderen toe!

 

Wij hopen nog vele jaren van jullie te kunnen blijven genieten.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: