FIDNES2019 Curaçao


FIDNES2019 Curaçao

De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez organiseert, in samenwerking met de lokale financiële sector en met de EURO Working Group on Commodities and Financial Modelling, van 7-9 november 2019 een financiële conferentie, de FIDNES2019 Curaçao Conferentie. FIDNES staat voor Finance in de Dynamic Network Society & Small Island Developing States (SIDS).

De conferentie is een podium om nieuwe uitdagingen voor financiële instellingen in het nieuwe netwerktijdperk te identificeren en te bespreken. Zowel professionals als academici worden uitgenodigd om deel te nemen. De ambitie is om te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen voor de uitdagingen waarmee de financiële wereld wordt geconfronteerd.

Enkele speciale gastsprekers zijn o.a. Evelyn Kruithof-Bor (CEO van APC Pension Fund Curaçao), Sudhir Rajkumar (de CEO van het pensioenfonds van de Verenigde Naties in New York; voorheen was hij bij de Wereldbank verantwoordelijk voor pensioenadvies in opkomende landen) en Mario Anolli (hoogleraar Banking and Finance, Università Cattolica del Sacro Cuore Milaan, Italië). Meer informatie over de andere sprekers staat op de website.

Mevrouw Fekitamoeloa Katoa ‘Utoikamanu, the High Representative for the Least Developed Countries, Landlocked Developing Countries and Small Island Developing States zal speciaal voor deze conferentie online een toespraak geven.

Onderwerpen die tijdens de conferentie aan bod komen zijn pensioenfondsen, portefeuillebeleggingen, familiebedrijven en digitaal bankieren.

Daarnaast is er een speciale 1-daagse tutorial over pensioenfondsen, een halve dag tutorial over Digital Banking en een 1 uur tutorial over opvolgingsplanning in familiebedrijf.

Academici hebben zich al geregistreerd uit Italië, Mexico, Tsjechië, Nigeria, de VS, Jamaica, Trinidad & Tobago en Curaçao. Dus er zal een mooie mix zijn van internationale en lokale deelnemers en veel gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen.

Professionals op het gebied van financiën, banken en pensioenfondsen worden sterk aanbevolen om deel te nemen.

Voor meer informatie, registratie, sprekers en voorlopig programma kunt u kijken op de website www.fidnes2019.org.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: