CITRO vaart afgelopen dagen tweemaal uit voor boten in nood

*** CITRO vaart afgelopen dagen tweemaal uit voor boten in nood ***
Maandag tegen zonsondergang kwam een alarmmelding binnen van twee boten die vanuit Bonaire onderweg waren maar met motorproblemen kampten. We stuurden de Dick Braakman als ook de C-Rescue erop uit aangezien we s’avonds bij Oostpunt en de Noordkant altijd met 2 boten uitvaren. Gelukkig konden de boten op eigen kracht onder begeleiding van onze beide reddingsboten veilig de vissershaven bij Caracasbaai bereiken.
Gisterenochtend kwam de noodmelding binnen van een vissersboot die bij Hamrak op de kust was gelopen en waarvan de opvarenden mogelijk in nood verkeerden. Na het arriveren van onze vrijwilligers uit diverse hoeken van het eiland werd de C-Rescue uitgestuurd. Helaas konden we de boot niet meer redden aangezien deze vanaf de melding al in het ondiepe water op de kant zat. De opvarenden waren ondertussen veilig en verkozen het om bij hun boot blijven.
In beide gevallen is ons motto ‘saving lives at sea’ behaald ondanks dat we bij de laatste actie helaas niet het materiaal konden redden.
Steun ons goede werk door te doneren. Zie http://www.citrocuracao.com/steun ons

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: