Technopreneurship en Kaya Kaya

Willemstad, 18 di desèmber 2019

Studiantenan di UoC ta krea kuater ‘info booth’ úniko i kreativo pa Kaya Kaya

Studiantenan di Fakultat Tékniko di Universidat di Kòrsou Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) a haña e tarea pa e materia ‘Technopreneurship’ di diseñá un ‘info booth’ pa e ‘Street Party’ Kaya Kaya, riba 21 di desèmber 2019. Na un manera hopi kreativo i empresarial nan a diseñá kuater instalashon úniko. Banda di informashon tokante di Kaya Kaya, kada un ta trese un mensahe spesífiko pa e públiko.

 

Den e materia akí, kua kasi 50 studiante di diferente estudio di Fakultat Tékniko ta sigui, e studiantenan a siña diferente teoria di empresariado. Seguidamente nan a hinka esaki den práktika dor di diseñá i realisá un ‘info booth’ kreativo. 

 

E kuater ‘info booths’ ta kuadra ku e kuater pilarnan di Kaya Kaya: 1) Sosial, 2) Kultural, 3) Ekonómiko i 4) Físiko. E studiantenan lo organisá ‘social games’ pa trese hende den kontakto ku otro atrobe na un manera di wega, nan lo guia un wega tokante e historia i kultura di Kòrsou ku nan a desaroyá, nan lo stimulá e bishitantenan pa laga un mensahe atras riba un arte ku nan a traha ku palètnan den forma di kurason i nan lo inspirá e bishitantenan ku un ‘vertical garden’ ku nan mes a traha (pa esaki nan a resiklá un par di shen bòter di plèstik). Tambe nan ta invitá e bishitantenan di Kaya Kaya pa generá elektrisidat ku e ‘electric footsteps’ ku nan mes a diseñá.

 

“E ta duna un èkstra motivashon ku e proyekto akí ta wòrdu realmente usá den práktika. Banda di esei, e ta sòru tambe pa un èkstra ‘push’, dor ku nos mester sòru pa e kosnan ta kla na tempu, pasó naturalmente nos ke presentá algu ku realmente nos ta orguyoso di dje”, segun studiante Eva Peterson.

 

“Nos ta responsabel pa e diseño i realisashon i tur kos ku tin di aber ku esaki, manera buska e materialnan adekuá, bini ku solushonnan kreativo pa realisá e meta final, i e komunikashon ku diferente ‘stakeholders’”, studiante Victor Tromp ta konta.

 

E studiantenan mes a buska spònser pa hasi nan instalashonnan posibel. Nan a haña spònser di Mi Kas Realty di Boneiru i Holiday Occasions di Roosevelt Center. Fakultat Tékniko a yuda ku un balioso spònser esta Betonindustrie Brievengat BV, ku ta karga e inisiativa akí ku gran entusiasmo. Finalmente e organisashon di Kaya Kaya tambe a yuda e studiantenan pa kuminsá ku nan proyekto dor di diferente donashon ku nan a risibí di entre otro ENNIA, CTB, Kooyman, MCB, AVF Paints en Amstel Bright. “Di e manera akí e studiantenan ta haña eksperensia den e diferente aspektonan di empresariado”, Lise Anna Janson, dosente di e materia Technopreneurship ta amplia.

 

Djasabra 21 di desèmber 2019 por atmirá e ‘info booths’ di e studiantenan na e ‘Street Party’ Kaya Kaya.

 

Potrètnan, konsultá anekso

 

 

 • 1. Heart of pallets
 • 2. Bottles for vertical garden
 • 3. Mapping Kaya Kaya
 • 4. Electric Footsteps in the making
 • 5. Students working at the info booth
 • 6. Screen shot of the cultural game

 

 

 


 

Willemstad, 18 december 2019

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019. Op zeer creatieve en ondernemende wijze creëerden zij vier unieke installaties. Naast informatie over Kaya Kaya dragen zij ieder een specifieke boodschap uit voor het publiek.

 

In dit vak, dat bijna 50 studenten vanuit verschillende opleidingen van de FdTW volgen, hebben de studenten verschillende theorieën over ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk door zelf een creatieve info booth te bedenken, ontwikkelen en realiseren. 

 

De vier info booths sluiten aan bij de vier pilaren van Kaya Kaya: 1) Sociaal, 2) Cultureel, 3) Economisch en 4) Fysiek. De studenten organiseren ‘social games’ om mensen op een speelse wijze weer met elkaar in contact te brengen, begeleiden een spel dat zij hebben ontwikkeld over de geschiedenis en cultuur van Curaçao, stimuleren bezoekers om een boodschap achter te laten met een schildering op een zelf gemaakt hart van pallets en inspireren bezoekers met een ‘vertical garden’ die zij hebben gemaakt (hiervoor hebben zij honderden plastic flesjes gerecycled). Ook nodigen ze bezoekers uit om elektriciteit op te wekken met de ‘electric footsteps’ die zij zelf hebben gemaakt.

 

“Het geeft extra motivatie dat een opdracht voor onze opleiding ook echt gebruikt wordt in de praktijk. Daarbij zorgt het ook voor extra druk, want we moeten echt zorgen dat het op tijd af is, omdat we natuurlijk wel iets willen presenteren waar we ook echt trots op zijn”, aldus student Eva Peterson.

 

“Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie en alles wat daarbij komt kijken, zoals het zoeken van de juiste materialen, creatieve oplossingen bedenken om het einddoel mogelijk te maken, en communicatie met verschillende stakeholders”, vertelt student Victor Tromp. 

 

Studenten hebben zelf sponsoring gezocht om hun installaties mogelijk te maken. Zo hebben ze sponsoring van Mi Kas Realty uit Bonaire en Holiday Occasions van Roosevelt Center ontvangen. Ook heeft de FdTW geholpen bij het verkrijgen van een mooie sponsoring van Betonindustrie Brievengat BV, die dit initiatief met enthousiasme ondersteunt. Tot slot heeft Kaya Kaya de studenten op weg geholpen vanuit de verschillende donaties die zij hebben ontvangen van o.a. ENNIA, CTB, Kooyman, MCB, AVF Paints en Amstel Bright. “Op deze wijze doen zij ervaring op met verschillende aspecten van ondernemerschap”, vult Lise Anna Janson aan, docent van het vak Technopreneurship. 

 

Zaterdag 21 december 2019 zijn de info booths van de studenten te bewonderen bij de ‘Street Party’ Kaya Kaya in Otrobanda.

 

Pictures, see attachment

 

 

 • 1. Heart of pallets
 • 2. Bottles for vertical garden
 • 3. Mapping Kaya Kaya
 • 4. Electric Footsteps in the making
 • 5. Students working at the info booth
 • 6. Screen shot of the cultural game

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: