ERFPACHTUITGIFTE ZONDER CORRUPTIE; RECHTSZAAK INGEDIEND

ERFPACHTUITGIFTE ZONDER CORRUPTIE; RECHTSZAAK INGEDIEND

De vereniging ASOTEKO die zich inzet voor erfpachtuitgifte zonder corruptie, heeft de procedure op 6 januari ingediend. De inzet is om ervoor te zorgen dat iedereen (maar vooral de armeren) in de toekomst een erfpachtperceel zullen krijgen binnen 3 maanden na indiening van de aanvraag. 


Men vindt het beroepschrift hier: http://www.arcocarib.com/assets/uploads/court_cases/ASOTEKO_Beroepschrift_IEA.pdf

 

Het is een test case. Het Gerecht is concreet verzocht om het OLB op te dragen aan de bestuurders van ASOTEKO een perceel erfpachtgrond uit te geven binnen 3 maanden tijd. Zij wachten al tussen 5 en 10 jaar! Art. 11 van het Int. Verdrag inzake Sociale, Economische en Culturele Rechten schrijft voor dat ALLE mensen recht hebben op adequate woonruimte. Het OLB heeft de rechtsplicht aanvaardt om dit te faciliteren. Maar als iemand een terrein aanvraagt om een eigen woning op te bouwen, dan mag hij blij zijn als hij binnen 10 jaar kan beginnen met bouwen. Dit terwijl Bonaire genoeg domeingronden heeft om aan alle vraag naar percelen te kunnen voldoen! Corruptie is de oorzaak van deze totaal onnodige vertraging, als men al een terrein krijgt.

Lees het beroepschrift! Lach en huil!   

 

Help de vereniging ASOTEKO. Wordt lid of geef een donatie. Neem contact op met advocaat M. Bijkerk, tel. 7962650. Of mv. Angela ALVARADO (secretaris; 7004344 ASOTEKO).

 

OTORGAMENTU DI ERFPACHT SIN KORUPSHON; A ENTREGÁ E KASO

Asosashon ASOTEKO, ku ta boga pa otorgamentu di erfpacht sin korupshon, a entregá e kaso dia 6 di yanüari. Meta ta pa perkurá ku TUR HENDE (pero vooral esnan di ménos rekurso) por haña un tereno di erfpacht dentro di 3 luna despues di a entregá un petishon. 


Por haña e petishon na Korte aki: http://www.arcocarib.com/assets/uploads/court_cases/ASOTEKO_Beroepschrift_IEA.pdf

 

Ta trata aki di un ‘test case’. A pidi Korte konkretamente pa ordená gobièrnu di Boneiru pa otorgá un tereno di erfpacht na e tres gerentenan di ASOTEKO dentro di 3 luna. Nan ta wardando entre 5 te 10 aña kaba! Art. 11 di e Tratado Internashonal pa Derechonan Ekonómiko, Sosial y Kultural ta preskribí ku TUR HENDE tin derecho riba bibienda adekuá. Gobièrnu di Boneiru a akseptá e responsabilidat pa fasilitá esaki. Pero si un hende ta pidi un tereno pa traha su kas riba dje, e mag ta kontentu si e por kuminsá traha dentro di 10 aña, si e ta haña un tereno mes. Miéntras ku Boneiru tin sufisiente tereno pa por duna tur hende ku ta pidi un tereno! Korupshon ta e kousa di e tardansa totalmente innesesario aki.

Lesa e petishon na Korte! Hari y yora! 

 

Yuda Asosashon ASOTEKO. Bira miembro òf hasi un donashon. Tuma kontakto ku abogado M. Bijkerk, tel. 7962650. Òf Sra. Angela ALVARADO (sekretaria; 7004344 ASOTEKO).

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: