Behandeling kort geding gedetineerden vs. Land Sint Maarten Gedetineerden willen zo snel mogelijk overplaatsing naar PI elders in koninkrijk

Behandeling kort geding gedetineerden vs. Land Sint Maarten

Gedetineerden willen zo snel mogelijk overplaatsing naar PI elders in koninkrijk

 

Philipsburg – Op vrijdag 20 maart 2020 om 14:00 uur behandelt het Gerecht in eerste aanleg een kort geding aangespannen door 37 gedetineerden van de Point Blanche gevangenis. De gedetineerden willen hiermee het Land Sint Maarten dwingen hen naar een veilige penitentiaire inrichting in Nederland of Bonaire over te plaatsen. Volgens de gedetineerden kan het Land hun veiligheid binnen de gevangenis op Sint Maarten niet garanderen en zijn de leefomstandigheden niet menswaardig.

 

Vanwege veiligheidsredenen kunnen niet alle verzoekers aanwezig zijn in de zittingszaal tijdens de behandeling van het kort geding. Er zullen vijf gedetineerden de groep vertegenwoordigen in de zittingszaal. De overige verzoekers zullen vanuit het Point Blanche gevangenis met video verbinding aan de zitting deelnemen.

 

GeΓ―nteresseerden die de zitting bij wensen te wonen wordt geadviseerd zich uiterlijk vijftien minuten voor aanvang te melden bij de Courthouse.Β 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: