ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU TA TUMA MEDIDA DI PREKOUSHON  / OLB TREFT VOORZORGSMAATREGELEN

ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU TA TUMA MEDIDA DI PREKOUSHON 

 

Kralendijk – Lo atmití pasahero ku ta yega Boneiru riba djasabra 14 di mart ku avion di KLM i TUI. E avionnan tabata na kaminda kaba ora e aprobashon ofisial di minister di Infrastruktura i Maneho di Awa a alkansá e kompanianan di aviashon. Pa e motibu ei Boneiru ta obligá pa laga e biaheronan drenta.

 

Salubridat Públiko ta kontrolá tur pasahero pa medio di un formulario ku pregunta. Ta supliká hendenan ku no ta residente na Boneiru pa keda na nan adrès di fakansi. Salubridat Públiko lo sigui e hendenan ku ta ku fakansi durante dos siman. Departamento  di Salubridat Públiko ta trahando riba un protokòl.

 

Dòkter lo saminá e biaheronan ku resultá di ta malu na aeropuerto. Ta konsehá biahero ku tin keho pa bai den karentena. Si nan ta malu nan ta bai den isolashon. Tin un tim di Kuido di Salú Públiko di diferente dòkter i bruder i zùster di Salubridat Públiko na aeropuerto ku lo skrin tur biahero. Esaki ta nifiká ku lo entrevistá e pasaheronan i nan mester laga nan informashon di kontakto atras.

 

Relashoná ku e vírùs di corona a proklamá Hulanda komo área di riesgo. For di tres or di tramèrdia di djasabra 14 di mart minister a aprobá e petishon di gezaghebber pa sera espasio aéreo pa buelonan for di Oropa. Por lo tantu espasio aéreo di Boneiru lo ta será pa buelonan for di Oropa te próksimo aviso. 

 

Te ku awor no a konstatá ningun kaso di vírùs di corona na Boneiru. Diariamente e Tim di Maneho Insular  (Eilandelijk Beleidsteam – EBT) ta monitoriá desaroyonan rònt di vírùs di Corona. Nan ta hasi esaki konforme e reglanan di plan di kalamidat Boneiru i lei di siguridat BES. E Tim di Maneho Insular ta tene pueblo di Boneiru na altura di e medidanan ku nan ta tuma pa trata na sigurá salú di nos pueblo.  

 

OLB TREFT VOORZORGSMAATREGELEN

 

Kralendijk – De passagiers uit de vliegtuigen van KLM en TUI die op zaterdag 14 maart aankomen op Bonaire zullen worden toegelaten. De vliegtuigen waren al onderweg toen de officiële goedkeuring van de minister van Infrastructuur en Waterstaat de luchtvaartmaatschappijen bereikte. Bonaire is daarom verplicht om de reizigers het eiland binnenlaten.

Publieke Gezondheid (PG) controleert alle passagiers middels een vragenformulier. Niet-ingezetenen worden verzocht om op hun vakantieadres te blijven. De Publieke Gezondheidszorg zal de vakantiegangers gedurende twee weken volgen. De afdeling Publieke Gezondheidszorg is bezig met een protocol.

Reizigers die ziek blijken te zijn, worden op het vliegveld door de arts onderzocht. Reizigers met klachten worden geadviseerd in quarantaine gaan. Als ze ziek zijn, gaan ze in isolatie. Er is een team van Publieke Gezondheidszorg van dokters en verpleegkundigen op het vliegveld die alle reizigers zullen screenen. Dat betekent dat passagiers zullen worden geïnterviewd en zij hun contactgegevens moeten achterlaten 

Nederland is in verband met het Coronavirus tot risicogebied uitgeroepen. Vanaf zaterdagmiddag 14 maart drie uur heeft de minister het verzoek van de gezaghebber om het luchtruim te sluiten voor vluchten uit Europa goedgekeurd. Het luchtruim van Bonaire is dus tot nader order officieel gesloten voor vluchten uit Europa.

Op Bonaire zijn tot nog toe nog geen gevallen van Corona geconstateerd. Het Eilandelijk Beleidsteam (EBT) is dagelijks bezig met het monitoren van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit doen zij volgens de procedures van het rampenplan Bonaire  en veiligheidswet BES. Het EBT houdt de bevolking van Bonaire op de hoogte van de maatregelen die ze nemen om de gezondheid van de bevolking veilig probeert te stellen. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: