KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao vol in bedrijf tijdens bezoek Minister-president Eugene Rhuggenaath / Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao ful den trabou durante bishita di Minister Presidènt Eugene Rhuggenaath

 

 

Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao vol in bedrijf tijdens bezoek Minister-president Eugene Rhuggenaath

Zaterdag 25 april hebben Minister-president Eugene Rhuggenaath en Minister Hensley Felix Koeiman van SOAW een bezoek gebracht aan de Voedselbank. Op dat moment werden 1.500 voedselpakketten ingeladen om te worden bezorgd op de verschillende centrale afleveradressen. 

Zij werden door de stuurgroep van de Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao geïnformeerd over de werkzaamheden en resultaten tot heden. Symbolisch werd ook het 5000ste pakket aan beide ministers getoond dat dezelfde dag nog aan een gezin is overhandigd.

 

De ziekte COVID-19 heeft in Curaçao geleid tot een grote economische crisis. Veel mensen die werkzaam waren zitten nu zonder werk, inkomen en daardoor zonder eten. Verschillende mensen hebben het initiatief genomen om elkaar te helpen door voedselpakketten uit te delen. Om duizenden gezinnen van voedsel te voorzien zonder dat er gezinnen vergeten worden of dubbel ontvangen, is een grote uitdaging. Zes bestaande organisaties hebben de handen ineengeslagen om met de bestaande middelen en netwerken een grote productie op te zetten voor Voedselbank Curaçao. Stichting Hulp aan Curaçao, Fundashon Kòrsou Solidario i Duradero, Unidat di Bario Kòrsou, Pastoral Social Caritas Willemstad, Human Rights Defense Curaçao, Aliansa Curaçao en Rotary Club Willemstad vormen het platform Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao (SHC). 

 

De Voedselbank Curaçao zorgt voor een goed georganiseerde productie. Hierdoor sluiten zich steeds meer hulporganisaties aan bij het platform SHC. Ook de samenwerking met de vrijwilligers van de organisaties Ban Huntu (de ex-mariniers), VKC, FKP, Scouting Antiano, Rotary Interact, Rotary Club Curaçao, Kiwanis Club Curaçao, Kiwanis Club Piscadera en Leo Club Curaçao zorgen voor een snellere productie en distributie van de voedselpakketten.

 

Door toename van het aantal hulpvragen heeft Voedselbank in samenwerking met SHC de productie van voedselpakketten door verhoogd naar 2.000 pakketten per week. Dit heeft consequenties voor de inkoop, de inrichting van de productielijn, het aantal vrijwilligers, de logistiek en distributie. Op Goede Vrijdag (10 april) heeft de eerste productie plaatsgevonden en zijn er 850 pakketten geproduceerd. Op woensdag 15, vrijdag 17 april en woensdag 22 april zijn 1.000 voedselpakketten per dag gemaakt. Vrijdag 24 april is de productie opnieuw opgeschaald naar 1.500 pakketten. Totaal zijn er 5.350 pakketten gemaakt. De pakketten worden de dag na productie via verschillende hulporganisaties gedistribueerd naar de bezorgadressen.

 

Vanaf 10 april jl. zijn 5.000 adressen in de database opgenomen. Iedere aanmelding wordt zorgvuldig beoordeeld en volledig geregistreerd. Velen geven uit solidariteit andere op omdat ze niet de mogelijkheid hebben om zichzelf op te geven.

Degene die een voedselpakket nodig heeft kan zich aanmelden. Afhankelijk van de situatie geeft iemand zich op bij één van de drie instanties hieronder:

 

  • SOAW: Je hebt geen inkomen en geen uitkering (weinig tot geen inkomen). Bel 510 2044.
  • Human Right Defense Curaçao (vooral voor ongedocumenteerden). Bel 696 2523.
  • Voedselbank: (accute hulp nodig). Whatapp 529 1919.

 

Er zijn veel sympathieke initiatieven van mensen die producten verkopen en de opbrengst van de verkoop doneren aan de Voedselbank. Families, collega’s en vrienden die onder elkaar collecteren en voedselpakketten uitdelen. Dit juichen wij zeer toe en ons doel is dat niemand zonder eten blijft. Elke samenwerking en hulp voor een goede coördinatie van de voedselpakketten is welkom. Het delen van de adressen wie een voedselpakket krijgt helpt daarbij enorm.

 

PAPIAMENTU

Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao ful den trabou durante bishita di Minister Presidènt Eugene Rhuggenaath

Djasabra 25 di aprel último Minister Presidènt Eugene Rhuggenaath i Minister Hensley Felix Koeiman di SOAW a hasi un bishita na Voedselbank. Na e momentu ei a paketá 1.500 pakete di kuminda pa repartí na diferente adrès sentral pa hasi entrega. E grupo di Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao, ku ta dirigí e proseso a informá e ministernan di e trabounan i resultado te ku e dia ei. Simbólikamente a mustra tambe ámbos minister e di 5000 pakete ku e mesun dia a hasi entrega di esaki na un famia. 

 

E malesa di COVID-19 a trese un krísis ekonómiko grandi kuné pa Kòrsou. Hopi hende ku tabata traha ta sin trabou aworakí, ta sin entrada i pa e motibu ei no tin kuminda. Diferente persona a tuma inisiativa pa yuda otro dor di repartí pakete di kuminda. Pa por suministrá míles di famia ku kuminda sin lubidá otro famia òf pa evitá ku lo risibí pakete dòbel ta un reto hopi grandi. Basá riba e medionan i netwerk disponibel di seis organisashon eksistente a pone man huntu pa instalá un produkshon grandi pa Voedselbank Kòrsou. Stichting Hulp aan Curaçao, Fundashon Kòrsou Solidario i Duradero, Unidat di Bario Kòrsou, Pastoral Social Caritas Willemstad, Human Rights Defense Curaçao, Aliansa Curaçao i Rotary Club Willemstad ta forma e plataforma Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao (SHC). 

 

Voedselbank Kòrsou ta sòru pa un produkshon bon organisá. Dor di esaki mas organisashon ku ta duna yudansa ta djòin SHC. E kolaborashon ku boluntarionan di:  E organisashon Ban Huntu (èks marinirnan), VKC, FKP, Scouting Antiano, Rotary Interact, Rotary Club Curaçao, Kiwanis Club Curaçao, Kiwanis Club Piscadera en Leo Club Curaçao ta sòru pa un produkshon i distribushon di e paketenan di kombustibel mas rápido. 

 

Dor di e oumento di petishon pa ayudo Voedselbank, den kolaborashon ku SHC, a oumentá e produkshon di pakete di kuminda na 2.000 pakete  pa siman. Esaki tin konsekuensia pa kompra, instalashon di e liña di produkshon, e kantidat di boluntario, e parti logístiko i distribushon. Riba Biernè Santu (10 di aprel) a inisiá e promé produkshon i a produsí 850 pakete. Riba djarason 15, djabièrnè 17 i djarason 22 di aprel a traha 1.000 pakete pa dia i djabièrnè 24 di aprel a oumentá e produkshon di pakete na 1.500. Total a traha 5.350 pakete. E diferente organisashonnan di ayudo ta distribuí e paketenan un dia despues di produkshon na e adrèsnan ku lo distribuí esakinan. 

 

For di 10 di aprel a hinka 5.000 adrès den e sistema di data. Ta evaluá kada petishon kuidadosamente i ta registrá esakinan kompletu. For di un sentido di solidaridat tin hende ta entregá un petishon pa un otro persona pasombra e mes no tin e posibilidat pa hasi esaki. Esnan ku tin mester di un pakete di kuminda por registrá pa esaki. Dependé e situashon un hende ta registrá serka un di e tres instansianan aki bou. 

 

  • SOAW: Bo no tin entrada ni ònderstant (tiki òf niun entrada). Bèl 510 2044.
  • Human Right Defense Curaçao (Prinsipalmente esnan indokumentá). Bèl 696 2523.
  • Voedselbank: (tin mester di ayudo agudo). Whatapp 529 1919.

 

Tin hopi inisiativa simpátiko di personanan ku ta bende produkto i ta hasi donashon di e ganashi na Voedselbank. Famia, kolega i amigunan ta kolektá bou di otro i ta repartí pakete di kuminda. Nos ta aploudí esaki inmensamente i nos meta ta ku ningun hende ta keda sin kuminda. Tur kolaborashon i yudansa pa un bon kordinashon di e paketenan di kuminda ta bon biní. Kompartí adrès di esnan ku ta risibí un pakete di kuminda ta un yudansa enorme.

 

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or http://www.studiorootz.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: