KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Kustwacht Caribisch Gebied Veel sleepacties van het weekend

Veel sleepacties van het weekend

Het afgelopen weekend is de Kustwacht diverse keren voor sleeptouw meldingen uitgevaren. Het vaartuig Money Penny is door de kustwachters van het steunpunt St. Maarten naar Great Bay begeleid. Money Penny kampte met problemen aan haar motor. De vaartuigen Danacha en Kylie kregen bij Aruba assistentie van een Metal Shark team op zee. Danacha, een pleziervaartuig met twee personen aan boord was op rotsen langs de kust vastgelopen. De kustwachters konden het vaartuig assisteren waarna het op eigen kracht verder kon varen. Het vaartuig Kylie kampte met motorpech op zee en werd veilig naar Barcadera op sleeptouw genomen. Terwijl Kylie van de kustwachters assistentie kreeg voer het stationsschip Zr.Ms. Zeeland, dat nabij Aruba patrouilleerde langs. Ook bij Curaçao is de Kustwacht ingezet om de boot Angel veilig naar de Boca Sami haven te slepen. De sleepactie van Angel door de cutter Jaguar leverde prachtige zonsondergangsfoto’s op met in de lucht het Dash-vliegtuig dat een kijkje kwam nemen. Bij Blue Bay lag een onbemand vaartuig op de rotsen met schade aan zijn romp. Door de opgelopen schade kon de boot niet gesleept worden. Het RCC heeft met de eigenaar contact opgenomen zodat hij de boot laat wegslepen.

Kustwacht adviseert alle booteigenaren om hun boot regelmatig te onderhouden. Zorg dat u genoeg veiligheids- en reddingsmiddelen aan boord heeft zoals: zwemvesten, zaklantaarn, EHBO kit, brandblusser, VHF radio of opgeladen mobiele telefoon. Voorkom pech onderweg en een gevaarlijke situatie op zee met uw boot. In het geval u hulp nodig heeft kunt u met de Kustwacht bellen op het nummer 913. De Kustwacht wenst u een fijne en veilige reis.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading