Het vragenuur van dinsdag 23 juni

Het vragenuur van dinsdag 23 juni

22 juni 2020

Het vragenuur van dinsdag 23 juni gaat over de volgende onderwerpen: het pensioenakkoord, het besnijden van meisjes in het land van herkomst en de piek in seksuele uitbuiting van kinderen online tijdens coronalockdowns.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Corrie van Brenk (50PLUS) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het pensioenakkoord (Nos.nl, 19 juni 2020)
  • Bente Becker (VVD) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het besnijden van meisjes in het land van herkomst (Ad.nl 20 juni 2020)
  • Niels van den Berge (GroenLinks) aan de minister van Justitie en Veiligheid over de piek in seksuele uitbuiting van kinderen online tijdens coronalockdowns (Nos.nl, 19 juni 2020)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal vier vragen aan bod. Door de coronacrisis vindt de selectie van de mondelinge vragen op aangepaste wijze plaats. Vragen kunnen worden ingediend vanaf de sluiting van de vergadering op de voorliggende donderdag. Als er op donderdag niet wordt vergaderd, kunnen mondelinge vragen die dag worden aangemeld vanaf 12.00 uur. De sluitingstermijn voor het indienen van mondelinge vragen is maandag 14.00 uur. Uiterlijk om 16.00 uur op maandag wordt bekend gemaakt welke vragen in het vragenuur aan de orde komen.

Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: