KON MI TA PROPONÉ UN HENDE KOMO SUIDADANO DI HONOR PA DIA DI BONEIRU / HOE DRAAG IK IEMAND VOOR ALS EREBURGER VOOR BONAIRE DAG

 

KON MI TA PROPONÉ UN HENDE KOMO SUIDADANO DI HONOR PA DIA DI BONEIRU

Kralendijk – Bo konosé un hende ku segun Bo meresé Suidadania di Honor di gobièrnu? Proponé e persona aki!

 

E Suidadania di Honor anual ta tuma lugá riba Dia di Boneiru. E dia aki ta e oportunidat perfekto pa gradisí nos hendenan pa e trabounan ku nan ta hasi pa komunidat. Den esaki méritonan personal i prestashonnan ku un balor speshal pa komunidat ta para sentral. 

Kondishonnan

  • Suidadania di Honor ta keda otorgá komo muestra mas haltu di apresio, na personanan natural ku pa loke ta konserní nos isla Boneiru a hasi nan mes meritorio na un manera eksepshonal, inovativo i duradero.
  • E prestashonnan eksepshonal ku ta pertenesé na un persona, esfuersonan di karakter eksepshonal òf prestashonnan a base di talentonan spesial tin un influensia real riba bienestar, prosperidat i nòmber di Boneiru i ta kubri terenonan gubernamental, sosial, deportivo, kultural, karitativo, ekonómiko òf sientífiko.
  • Por otorgá Suidadania di Honor na habitantenan, anterior habitantenan òf 

no-habitantenan di Boneiru riba kondishon ku nan ta kumpli ku e stipulashonnan formulá den e stipulashonnan menshoná aki riba.

 

Kon mi ta proponé un hende komo Suidadano di Honor?

Bo ke proponé un hende pa Suidadania di Honor? E ora ei yena e formulario di proposishon. Por pidi un vershon pa yena digitalmente òf na man serka Seferina Saragoza di departamentu di SKAL, via imeil na seferina.saragoza@bonairegov.com, òf via telefon 715-5323. 

 

E formulario di proposishon yená mester ta entregá pa mas tardá 1 di ougùstùs 2020 na departamentu di SKAL.

 

Riba e formulario di proposishon Bo ta yena e méritonan spesial (òf e prestashon spesial) di e persona enbolbí, inkluso e durashon di tempu di e méritonan aki.

 

Bo por dirigí Bo proposishon na departamentu di SKAL, at. Rina Saragoza, Kaya Kachi Craane 34. Bo por manda Bo proposishon digitalmente tambe, dor di manda un imeil pa seferina.saragoza@bonairegov.com, òf entregá esaki na bali di departamentu di SKAL.

 

Departamentu di SKAL lo trata bo proposishon konfidensialmente. 

Mas informashon tokante proponementu di un Suidadano di Honor bo por haña serka Seferina Saragoza, via telefon 715-5323, imeil seferina.saragoza@bonairgov.com.

 

HOE DRAAG IK IEMAND VOOR ALS EREBURGER VOOR BONAIRE DAG

Kralendijk – Kent u iemand die volgens u een Ereburgerschap van de overheid verdient? Draag deze persoon voor!

De jaarlijkse Ereburgerschap vindt plaats op Bonaire dag. Deze dag is bij uitstek de gelegenheid om mensen te bedanken voor hun inzet voor de samenleving. Hierbij staan persoonlijke verdiensten en prestaties met een bijzondere waarde voor de samenleving centraal.

Voorwaarden

  • Het ereburgerschap wordt toegekend als hoogste blijk van waardering, aan natuurlijke personen die zich ten opzichte van het eiland Bonaire op zeer uitzonderlijke, baanbrekende en langdurige wijze verdienstelijk maken of hebben gemaakt.
  • De persoonsgebonden, uitzonderlijke prestaties, inspanningen van zeer uitzonderlijke aard of prestaties op basis van bijzondere talenten, hebben een daadwerkelijke invloed op het welzijn, de welvaart of de naambekendheid van het eiland Bonaire en strekken zich uit op bestuurlijk, sociaal, sportief, cultureel, caritatief, economisch of wetenschappelijk vlak.
  • Het ereburgerschap kan worden toegekend aan inwoners, gewezen inwoners of niet-inwoners van Bonaire op voorwaarde dat zij voldoen aan de bepalingen opgenomen in voormelde bepalingen.

 

Hoe draag ik iemand voor als Ereburger?

Wilt u iemand voordragen voor het ereburgerschap? Vul dan het voorstelformulier in. Een versie om digitaal of handmatig in te vullen is op te vragen bij Seferina Saragoza van de afdeling SKAL, per mail aan seferina.saragoza@bonairegov.com , of via tel. 715-5323. Het ingevulde voorstelformulier moet uiterlijk 01 augustus 2020 bij de afdeling SKAL ingeleverd zijn.

Op het voorstelformulier vult u de bijzondere verdiensten (of de bijzondere prestatie) in van de betrokken persoon, inclusief de tijdsduur van deze verdiensten. 

 

U kunt uw voordracht richten aan de afdeling SKAL ter attentie van Rina Saragoza, Kaya Kachi Craane # 34. U kunt deze ook digitaal opsturen, door een e-mail te sturen naar seferina.saragoza@bonairegov.com, of afleveren bij de balie van de afdeling SKAL.

Uw voordracht wordt vertrouwelijk behandeld door de afdeling SKAL.

 

Meer informatie over het voordragen van een ereburger kunt u krijgen bij Seferina Saragoza, via tel. 715-5323. 

e-mail: seferina.saragoza@bonairegov.com

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: