A tèst 90% di biaheronan pa Boneiru! / 90% van de reizigers naar Bonaire is getest! 

 

A tèst 90% di biaheronan pa Boneiru! 

Kralendijk – Wikènt último a resultá ku mas òf ménos 90% di e biaheronan ku ta sali for di Hulanda ku destinashon Boneiru, nan mes ta skohe pa laga tèst nan mes pa COVID-19. E porsentahe aki ta mustra ku biaheronan ta asumí nan responsabilidat, no solamente pa nan propio salú, pero tambe pa salú públiko na Boneiru.

Tèst di PCR

Boneiru ta supliká biaheronan pa laga tèst nan mes dentro di 72 ora promé ku salida. Despues di e tèst e biaheronan ta haña un deklarashon ku ta mustra ku nan a tèst negativamente. Ta trata aki di e tèst di PCR, ku no ta un di e tèstnan rápido ménos konfiabel.

 

Deklarashon di salú

Kada biahero pa Boneiru mester yena un deklarashon di salú promé ku e sali pa Boneiru. E formulario ta riba https://bonairepublichealth.org/en/form. E formularionan ta drenta na departamentu di Salú Públiko. Empleadonan di departamentu di Salú Públiko ke sa adelantá ken ke bini Boneiru i nan ke hasi un kalkulashon adelantá si tin posibel riesgo. Tambe di e manera aki nan por informá biaheronan tokante e maneho di biaha pa Boneiru. Ora ku pidi pa esaki biaheronan mester por mustra e deklarashon di salú na e empleado di departamentu di Salú Públiko na aeropuerto òf den haf. Esaki ta posibel pa medio di bai ku un formulario ku nan a prent den nan ekipahe di man òf pa medio di mustra e formulario den nan telefòn.

 

Mas informashon

Pa mas informashon tokante e maneho di biaha pa Boneiru, wak riba página di Facebook di Gobièrnu di Boneiru.        


90% van de reizigers naar Bonaire is getest! 

Kralendijk – Afgelopen weekeind bleek dat rond de 90% van de reizigers, vanuit Nederland naar Bonaire, er zelf voor kiest om zich te laten testen op COVID-19. Uit dit percentage blijkt dat reizigers hun verantwoordelijkheid nemen, niet alleen voor de eigen gezondheid, maar ook voor de volksgezondheid op Bonaire.

PCR-test
Bonaire verzoekt de reizigers om zich binnen 72 uur voor vertrek te laten testen.  Reizigers krijgen na de test een verklaring waar uit blijkt dat zijn negatief zijn getest. Het gaat hier om de PCR-test, niet om een van de minder betrouwbare sneltesten.

Gezondheidsverklaring
Iedere reiziger naar Bonaire moet voordat hij naar Bonaire vertrekt een gezondheidsverklaring invullen. Het formulier staat op https://bonairepublichealth.org/en/form De formulieren komen binnen bij de afdeling Publieke gezondheid. Medewerkers bij de afdeling Publieke gezondheid willen van te voren weten wie er naar Bonaire wil komen en zij willen vooraf inschatten of er mogelijke risico’s zijn. Ook kunnen zij zo vooraf reizigers informeren over het in-reisbereid van Bonaire.
Reizigers moeten de gezondheidsverklaring op verzoek kunnen tonen bij de medewerker van de afdeling Publieke gezondheid op de luchthaven of in de haven. Dit is mogelijk door een uitgeprint formulier meenemen in hun handbagage of het formulier te tonen op hun telefoon.

Meer informatie
Voor meer informatie over het in-reisbeleid van Bonaire, kijk op de Facebookpagina van het Openbaar Lichaam Bonaire.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: