KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

POLIS TA KONFISKÁ KACHÓNAN PELIGROSO / POLITIE NEEMT GEVAARLIJKE HONDEN IN BESLAG

POLIS TA KONFISKÁ KACHÓNAN PELIGROSO

Awe e HIT-team di polis a konfiská dos kachó peligroso riba ordu di fiskal di Ministerio Públiko. Motibu di esaki ta un insidente ku a tuma lugá resientemente na Koredor.
Durante e insidente aki, e dos kachónan a morde un kachó mas chikí mata ku tabata kana keiru ku su doño. A hasi denunsia di e echo aki. Doñonan di e dos kachonan ku a keda konfiská lo wòrdu interogá dor di polis. Supuestamente nan lo a hasi nan mes kulpabel di no a kumpli sufisiente ku protekshon for di un animal peligroso ku ta den nan kuido. Esaki ta kastigabel bou di artikulo 3: 2 den Kódigo Penal di Kòrsou.

En prinsipio insidentenan di mordementu semper por kondusí na konfiskashon di e kachó. Riba ordu di hues, hopi biaha e kachónan ta wòrdu matá. Pa e motibu aki ta hopi importante ku kada doño di kachó na Kòrsou perkurá ku e kachó no forma un peliger. Ta importante pa tene nan kura bon será i tene e kachónan na liña i un bosá ora ta bai ku nan riba kaya.


POLITIE NEEMT GEVAARLIJKE HONDEN IN BESLAG

Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.
Hierbij hebben de twee inbeslaggenomen honden een kleinere hond, die aldaar met zijn baasje aan het wandelen was, doodgebeten. Van dit feit werd aangifte gedaan. De eigenaren van de inbeslaggenomen honden – welke door de politie zullen worden verhoord – hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan het onvoldoende zorgdragen voor een onder hun hoede staan gevaarlijk dier. Dit is strafbaar gesteld bij artikel 3: 2 Wetboek van Strafrecht Curaçao.

Bijtincidenten kunnen in principe altijd leiden tot in beslagname van honden, waarbij de honden uiteindelijk vaak, al dan niet op last van de rechter, moeten worden ingeslapen. Om deze reden is het van groot belang dat elke hondenbezitter in Curaçao goed zorgdraagt voor het onschadelijk houden van zijn honden. Dit door middel van een deugdelijk hekwerk om zijn of haar erf en/of het dragen van een goede lijn en/of muilkorf wanneer de honden mee op straat worden genomen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: