Spoedoverleg over brand Lesbos

Spoedoverleg over brand Lesbos

10 september 2020

De commissie voor Justitie en Veiligheid houdt op donderdag 10 september een spoedoverleg over de brand in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Het aanvangstijdstip is verplaatst naar 18.00 uur. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid en minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komen naar de Tweede Kamer.
De zaal waarin het commissieoverleg plaatsvindt

Het overleg is verplaatst naar later op de dag in afwachting van een brief van de staatssecretaris over de gebeurtenissen op het eiland. De brand heeft het kamp Moria grotendeels verwoest, duizenden mensen zijn of worden geëvacueerd.

Moties indienen

Het algemeen overleg krijgt mogelijk een plenair vervolg, waarin moties kunnen worden ingediend. In dat geval volgen er ook stemmingen. Dit kan plaatsvinden direct na het overleg, naar verwachting om 20.00 uur.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: