Mensahe pa tur pashènt di dòkter Hermelijn / Bericht voor alle patiënten van dr. Hermelijn.

Mensahe pa tur pashènt di dòkter Hermelijn

Kralendijk – Tur pashènt di dòkter Hermelijn ku tabata serka dje den e siman di 5 pa 11 sèptèmber 2020 ta haña un yamada di departamento di Salubridat Públiko. No ta tur biaha ta logra di haña e personanan aki na telefòn. Si abo tabatin kontakto di aserka ku dòkter Hermelijn  den e siman ku ta tras di lomba i no a risibí un yamada ainda, tuma kontakto ku departamento di Salubridat Públiko na number di telefòn 0800-0800. No prekupá si bo ta tin solamente kontakto ku e asistente i no ku dòkter Hermelijn mes.  

Bo tin keho manera ferkout, tosamentu, doló di garganta, keintura I pèrdida direpente di por hole i pruf? Yama 0800-0800 pa traha un sita pa un tèst. Ora tin keho leve tambe por yama pa tèst. Riba djaluna i djamars mainta tin espasio ainda pa hasi tèst den e Drive-Thru di departamento di Salubridat Públiko situá na Kaya G.F. Betico Croes 24. Ta tèst solamente riba afsprak. Yama 0800-0800. Si no tin keho òf síntoma no tin sentido pa hasi un tèst. 

Asina haña un sita pa hasi un tèst bo tin ku keda kas i apartá bo mes for di tur otro persona. Asina e resultado drenta i si e ta negativo, por sali for di e isolashon. Den un otro komunikado ta duna mas informashon tokante bishita na dòkternan di kas.

Sigui kumpli ku e instrukshonnan di higiena. Bo Laba man ku awa i habon, mantené 1.5 meter di distansia, no mishi ku bo wowo, boka i nanishi. Keda move, drumi sufisiente i biba salú pa hisa bo resistensia. Si bo tin keho relatá na Covid-19 keda kas i yama 0800-0800. Protehá bo mes i esnan rondó di bo.  

 

 

 

Bericht voor alle patiënten van dr. Hermelijn.

Alle patiënten die in de week van 5 tot 11 september bij dokter Hermelijn zijn geweest worden een dezer dagen gebeld door een medewerker van de afdeling Publieke Gezondheid. Soms lukt het niet deze personen telefonisch te bereiken. Mocht u afgelopen week persoonlijk contact hebben gehad met dokter Hermelijn  en u wordt niet gebeld, neemt u dan zelf contact op via telefoonnummer 0800 0800. Als u alleen contact heeft gehad met de assistenten en niet met Dokter Hermelijn zelf is het niet nodig u zorgen te maken. 

Hebt u klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of plotseling verlies van geur of smaak bel dan 0800 0800 om een afspraak voor een test te maken. Ook bij lichte klachten kunt u zich melden voor een test. Op maandag- en dinsdagochtend 14 en 15 september is er extra ruimte in de test Drive-Thru bij Publieke Gezondheid aan de Kaya G.F. Betico Croes 24. Testen gebeurt alleen op afspraak via telefoonnummer 0800 0800. Als er geen klachten zijn heeft een test geen zin. 

Zodra u een afspraak heeft gekregen voor een test dient u thuis te blijven en u zoveel mogelijk af te zonderen van uw huisgenoten. Als het resultaat van de test bekend is en die is negatief mag u weer uit zelfisolatie. In een ander bericht vindt u informatie bij wie u de komende weken voor huisartsenzorg terecht kunt. 

Blijf de hygiëne instructies opvolgen. Was regelmatig je handen met water en zeep, houd 1.5 meter afstand  en raak je ogen, mond en neus niet aan. Blijf bewegen, slaap voldoende en verhoog je weerstand door gezond te eten en te leven. Heb je klachten die wijzen op Covid-19 blijf dan thuis en bel 0800-0800. Bescherm jezelf en de mensen om je heen. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: