Kamer in debat over aftreden kabinet

Kamer in debat over aftreden kabinet

19 januari 2021

Demissionair minister-president Mark Rutte legde op dinsdag 19 januari een verklaring af in de Tweede Kamer over het aftreden van het kabinet. Aansluitend ging de Kamer in debat over deze verklaring en over het verslag van de ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.
Demissionair minister-president Mark Rutte legt op 19 januari 2021 een verklaring af over het aftreden van het kabinet in de plenaire zaal.

Tweede Kamer en een demissionair kabinet

Het kabinet Rutte-III heeft op vrijdag 15 januari zijn ontslag ingediend bij de Koning. Totdat er een nieuw kabinet aantreedt, behandelen de bewindslieden alleen de lopende zaken. Uitzonderingen zijn mogelijk: zo neemt het kabinet als het om de coronacrisis en kinderopvangtoeslagaffaire gaat, wel beslissingen alsof het nog volledig in functie is.

Terugblik plenair debat

  • Kijk de verklaring van de minister-president over het aftreden van het kabinet en het debat terug via Debat Gemist.
  • Lees een samenvatting van het debat in Debat in het kort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: