KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Tweede Kamer stemt over onderzoeksvoorstel parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

Tweede Kamer stemt over onderzoeksvoorstel parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

De Tweede Kamer stemt dinsdag 9 februari 2021 over het onderzoeksvoorstel voor de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen. Indien de Tweede Kamer instemt met het onderzoeksvoorstel, vindt de constituerende vergadering van de parlementaire enquêtecommissie naar verwachting plaats op donderdag 11 februari 2021. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden dan gekozen.

De Tweede Kamer heeft op 5 maart 2019 unaniem een motie aangenomen waarbij de Kamer uitspreekt dat een parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen wenselijk is. Op 22 september 2020 is daarom de tijdelijke commissie Aardgaswinning Groningen opgericht, om een voorstel te doen voor de opzet van een parlementaire enquête over de aardgaswinning in Groningen. Met de oplevering van het onderzoeksvoorstel heeft de tijdelijke commissie haar werkzaamheden afgerond.

De tijdelijke commissie bestaat uit de volgende leden:
Tom van der Lee (commissievoorzitter, GL)
Stieneke van der Graaf (ondervoorzitter, CU)
Dennis Wiersma (VVD)
Roy Van Aalst (PVV)
Anne Kuik (CDA)
Tjeerd de Groot (D66)
Peter Kwint (SP)
Kirsten van den Hul (PvdA)

Noot voor de redacties:

Indien de Kamer dinsdag 9 februari 2021 instemt met het onderzoeksvoorstel (Kamerstuk 35 561 nr. 2), vindt de constitutie van de parlementaire enquêtecommissie naar verwachting plaats op donderdag 11 februari 2021. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden dan gekozen. Aansluitend geeft de commissievoorzitter een toelichting op de onderzoeksopzet. Na afloop van de vergadering, is er gelegenheid om vragen te stellen aan de commissievoorzitter. Een uitnodiging voor de constituerende vergadering volgt dinsdagmiddag na de stemmingen.

De stemming over het onderzoeksvoorstel is live volgen via de website van de Tweede Kamer of via de app Debat Direct.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, Manon Verhoeven via

m.verhoeven@tweedekamer.nl of +31 6 11 49 42 34.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: