Veterinario Odette Doest i flamingo Bob a keda sorpresá ku yegada di e buki “Meet Bob” basá riba nan relashon úniko.

 

WILLEMSTAD – Veterinario Odette Doest i flamingo Bob a keda sorpresá ku yegada di e buki “Meet Bob” basá riba nan relashon úniko.

 

Odette Doest i Bob a bira un duo hopi konosí prinsipalmente pa esnan ku stima bestia na Korsou. Pero no solamente aki. Nan portrètnan a sali den diferente publikashon internashonal, entre otro National Geographic Magazine.

 

Jasper Doest, ku ta primu di Odette Doest ta fotógrafo di naturalesa i ta internashonalmente rekonosí. E la risibí diferente rekonosementu, entro otro dos premio di prestigioso World Press Foto na 2019 pa e mihó portrèt. 

 

Durante un bishita na Kòrsou e la haña e idea pa dokumentá e bunita trabou di konsientisashon ku Odette i Bob ta hasi prinsipalmente ku mucha, pa asina mas hende será konosí ku nan meta di konservashon di naturalesa na nos isla. E kompilashon di portrètnan a resultá den un buki ku a ser presentá na Odette Doest djadumingu. 

 

Tania Kross a sorpresá Odette ku presentashon di e buki na Landhuis Blue Bay i a entreg’é e promé ehemplar. E kantante internashonal di opera ku ta un bon amiga di Odette a bisa: “Nos ta sumamente gradisí di tin Odette pa konsientisá nos ku nos kada un tin e responsabilidat di krea un ambiente digno i sigur pa animalnan biba trankil riba e mundu aki huntu ku nos”.   

 

E entrega di buki a ser organisá komo sorpresa pa Odette. Dor di medidanan di Covid por a invitá solamente un grupo chikí pero si no tabatin Covid Tania ta konvensí ku un grupo grandi sigur lo a asistí, mirando ku Odette i Bob tin un grupo di sigidor hopi grandi. 

 

Odette tabata kompletamente sorpresá i emoshoná: “Mi tin hopi para yegá na mi kurason, pero sin duda Bob ta un relashon inigualabel ku ta mustra kon un desgrasia inesperá por tòg resultá den algu bunita”.

 

Pronto e buki “MEET BOB” lo ta disponibel via boekhandelnan.

Tur fondo rekaudá di benta ta bai pa Fundashon Dier en Onderwijs Cariben, dirigí pa Odette Doest, pa sigi duna kuido na bestianan lastimá i konsientisá muchanan na skol di importansia di medio ambiente.


Odette Doest en Bob de Flamingo verrast met prachtig boek over hun bijzondere relatie.

 

Odette Doest en Bob de Flamingo zijn een begrip op Curaçao. Dat niet alleen: wereldwijd zijn foto’s van dit beroemde tweetal verschenen, ondermeer in de National Geographic.

 

Jasper Doest, de neef van Odette en tevens fotograaf, sleepte bij het World Press Foto gala van 2019 twee keer een prijs in de wacht voor beste foto. 

 

Hij kwam op het idee Odette en Flamingo Bob op de gevoelige plaat vast te leggen. 

 

Dat is een prachtige fotoreportage geworden die nu in een boek is gebundeld en uitgegeven.

 

Odette werd zondag verrast door Tania Kross bij het landhuis op Blue Bay en kreeg van haar het allereerste exemplaar overhandigd. De opera zangeres is een goede vriendin van Odette: “ Gelukkig voor ons is er een Odette die ons bewust maakt dat dieren ondanks dat ze tussen de mensen moeten leven een waardig en veilige plek verdienen op aarde”

 

Aan dit leuke event waren weken vooraf gegaan van organisatie en geheimhouding. Spijtig genoeg waren door de Covid beperkingen slechts 50 gasten aanwezig. Volgens Tanja hadden het er zonder Covid makkelijk 500 kunnen zijn.

 

Odette was totaal verrast en helemaal ontroerd: “Ik heb vele fantastische vogels in m’n leven, maar Bob is een geluk bij een ongeluk”.

 

Binnenkort ligt het boek “MEET BOB” in de boekhandel.

 

De gehele opbrengst van de verkoop van het boek gaat uiteraard naar Fundashon Dier en Onderwijs Cariben,opgericht door Odette zelf.

Deze stichting zorgd voor de huisvesting en medische zorg voor gewonde of zieke dieren totdat ze weer terug gezet kunnen worden in de natuur.

Ook wordt er onderwijs op scholen verleend om kinderen bewuster te maken van ons eco systeem.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: