De vaccinatiestraat op Marinebasis Parera is nu een ruime week open.

De vaccinatiestraat op Marinebasis Parera is nu een ruime week open.
Sinds vorige week donderdag. Mensen kunnen ook bij ons het vaccin tegen COVID krijgen. Deze vaccinatiestraat is één van de vele vaccinatielocaties op Curaçao.
Sinds de opening, nu acht dagen geleden, zijn er 5854 prikken gezet. Dat is overigens ook inclusief ons eigen personeel en medewerkers van de

Kustwacht Caribisch Gebied

. Een tussenstand waar we erg tevreden over zijn. Al merken we dat de aantallen de laatste dagen lager liggen. Parera is door de medische autoriteiten aangewezen als locatie voor de tweede BioNTech-Pfizer prik.

Defensie blijft op allerlei manieren meehelpen om mensen zo snel mogelijk het vaccin te kunnen geven. Zo stelden we ook materialen beschikbaar (boogtenten) voor de vaccinatielocatie bij de gevangenis SDKK.
Met de vaccinatiestraat op Marinebasis Parera levert Defensie militaire bijstand. Deze vindt namelijk plaats op verzoek van de lokale autoriteiten. Het ondersteunen van de civiele autoriteiten is één van de grondwettelijke taken van Defensie.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: