Mas kupo di trabou na Selibon den proyekto pa resiklahe di shushi 

 

Mas kupo di trabou na Selibon den proyekto pa resiklahe di shushi 

 

Kralendijk – Selibon i Plenchi di Trabou a kuminsá ku un kolaborashon pa yena kuponan di trabou den un proyekto piloto di prosesá  shushi di kas. Plenchi di Trabou ta finansiá sinku kupo di trabou na Selibon pa personanan ku un limitashon físiko. Ta ehersé e tareanan di e proyekto aki tantu riba pia komo sintá. E proyekto ta konsistí di diferente tarea di resiklahe di shushi i preparashon pa por eksportá òf reusá esakinan. 

 

“Na e momentonan aki tur shushi ku Selibon rekohé ta keda separá i transportá pa Lagun. Na Lagun e shushi lo keda almasená na kategoria. Selibon kier bai dal un stap mas leu. Den futuro lo prepará un parti di e shushinan manera karton, plèstik, glas, aluminio/metal i aparatonan elektróniko pa reusá na Boneiru òf pa eksportá pafó di Boneiru. E sinku personanan ku a kuminsá traha na Selibon lo bai yuda alkansá e meta aki” segun sr. Rudsel Leito – direktor di Selibon NV.

Den e último añanan Selibon NV a bira un kompania ku no ta enfoká solamente riba rekohementu di shushi. E ta un kompania ku ta sòru pa e shushi por keda almasená i prosesá na un manera responsabel i sigur. Komo un empresario ku vishon sosial, Selibon tin e ambishon pa laga su kompania ta un refleho di e diferente personanan den nos komunidat. 

 

Selibon biedt meer werkplekken bij project om huisvuil te verwerken 

Kralendijk – Selibon en Plenchi di Trabou zijn gaan samenwerken om werkplekken op te vullen in een pilot project voor het verwerken van huisvuil. Plenchi di Trabou financiert vijf werkplekken bij Selibon voor mensen met een fysieke beperking. De werkzaamheden van dit project worden staand en zittend uitgevoerd. Het project bestaat uit onder andere het recyclen van (huis)vuil en het verwerken van vuil voor export en hergebruik.

“Op het moment dat Selibon het (huis)vuil ophaalt, wordt dit gescheiden en getransporteerd naar Lagun. Op Lagun wordt het vuil in verschillende categorieën opgeslagen. Selibon wil een stapje verder gaan. In de toekomst zal een deel van dit vuil, zoals karton, plastic, glas, aluminium/metaal en elektronische apparaten klaar worden gemaakt voor hergebruik op Bonaire of voor export. De vijf personen die bij Selibon zijn begonnen helpen met dit doel te bereiken”, volgens meneer Rudsel Leito – directeur van Selibnon NV.

Hoewel Selibon NV zich de laatste jaren op het ophalen van vuil richt, zorgt ze ook voor het opslaan en verwerken van dit vuil op een verantwoordelijke manier. Als bedrijf met een sociale visie ambieert Selibon om een weerspiegeling te zijn van de samenleving.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: