Notisia di polis di djaluna 10 di mei te ku djárason 12 di mei 2021/Politieberichten van maandag 10 mei tot en met woensdag 12 mei 2021

 

Notisia di polis di djaluna 10 di mei te ku djárason 12 di mei 2021

 

Mas i mas prosèsferbal pa manehá sin reibeweis i seguro bálido

Entre djaluna 10 i djárason 12 di mei, durante di kòntròlnan di tráfiko rutinario na diferente sitio, a duna mas i mas shofùr but  dor ku nan tabata kore sin faha di seguridat bistí, sin dokumentu di seguro bálido, sin reibeweis bálido, pa manehá sin hèlm bistí i pa uzo di telefòn bou di stür. Partikularmente pa kore sin rijbewijs i seguro bálido, mayoria biaha a duna but.

 

Durante kontrol di un di e vehíkulonan e shofùr a legitimá su mes ku un pasport Venezolano. Despues di investigashon a resultá ku e hòmber ta permanesiendo ilegalmente na Boneiru. A hib’e warda di polis i a pas’e ofer pa e departamentu di Asuntunan di Estranhero.

 

A duna un total di 23 prosès ferbal. A duna prosès ferbal pa e siguiente violashonnan:

 

5x manehá sin faha di seguridat bisti

7x manehá sin seguro

8x manehá sin reibeweis

2x uzo di telefòn bou di stür

1x manehá sin hèlm bistí

 

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla. E periodo benidero lo bai tene kòntròl regularmente, kaminda lo aktua ku man duru na momentu ku no tin e dokumentunan menshoná ariba na òrdu i tambe si no ta kumpli ku reglanan di tráfiko.

 

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.

 

Kandela na ‘stonecrusher’ 

Riba djaluna 10 di mei sentral di polis a risibí notifikashon tokante un kandela na un ‘stonecrusher’ situá na Santa Clara. Na yegada di brantwer a resultá ku tabata kimando saku di semènt na momentu ku diripiente e kandela a sali for di man. Brantwer tabatin e kandela bou di kontrol rápidamente i a page. No tabatin herido.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van maandag 10 mei tot en met woensdag 12 mei 2021

 

Steeds vaker processen-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en verzekering

Tussen maandag 10 en woensdag 12 mei werden tijdens reguliere verkeerscontroles op verschillende plekken meerdere bestuurders onder andere bekeurd voor het rijden zonder autogordel, zonder geldige verzekeringspapieren, zonder geldig rijbewijs, het rijden zonder helm en voor het bellen tijdens het rijden. Met name het rijden zonder geldige rijbewijs en geldige verzekeringspapieren komt nog vaak voor.

 

Tijdens de controle van een van de voertuigen had een bestuurder zich gelegitimeerd met een Venezolaanse paspoort. Na onderzoek bleek dat de man zich illegaal op het eiland bevond. Hij werd naar het politiebureau gebracht en werd overgedragen aan de afdeling Vreemdelingenzaken.

 

Er werden in totaal 23 processen-verbaal gegeven. De processen verbaal werden voor de volgende overtredingen uitgeschreven:

 

5x rijden zonder autogordel 

7x rijden zonder geldige verzekering

8x zonder geldig rijbewijs

2x rijden met een mobiel telefoon in de hand

1x rijden zonder helm

 

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

 

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. 

Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

 

Brand bij ‘stonecrusher’

Op maandag 10 mei kreeg de politiecentrale omstreeks 19.00 uur melding over een brand bij een Stone Crusher in Santa Clara. Bij aankomst van de brandweer bleek dat men zakken cement aan het verbranden waren toen de brand opeens uit de hand liep. De brandweer had de brand snel onder controle en bluste deze. Er raakte niemand gewond. 

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: