Notisia di polis di djabièrnè 4 di yüni te ku djárason 9 di yüni 2021/Politieberichten van vrijdag 4 juni tot en met woensdag 9 juni 2021

 

Notisia di polis di djabièrnè 4 di yüni te ku djárason 9 di yüni 2021

 

Outo ta dal den buriku

Riba djamars 8 di yüni, alrededor di 10.20 or di anochi, un aksidente a tuma lugá riba Bulevar E.E.G. den besindario di aeropuerto. Probablemente e shofùr a dal den un buriku. Ambulans a transportá e shofùr pa hospital pa tratamentu médiko.

 

Kiebro na Kaya Oro

Entre 7 or di mainta i 12.30 or di mèrdia, riba djamars 8 di yüni, deskonosínan a bai ku entre otro, un urna di forma di kurason, un seif ku kontenido, kuater pasport, dos tarheta di banko, un credit card, un buki di lòg i yabi reserva di un outo. Ta investigando e kaso.

 

A haña studiante ku supstansia paresido na mariwana

Riba djaluna 7 di yüni, sentral di polis a haña notifikashon ku a haña un studiante ku un supstansia paresido na mariwana na e skol sekundario situá na Kaya Frater Odulfinus. A bai ku e mucha hòmber di 16 aña warda di polis kaminda a papia di manera estrikto kuné despues di kua e por a bai kas. A destruí e supstansia.

 

Ladronisia for di akomodashon turístiko

For di kamber di hotèl di un akomodashon turístiko situá na Kaya Saturnus, deskonosínan a bai ku sèn kèsh riba djadumingu 6 di yüni. E kaso ta bou di investigashon.

 

Ainda basta prosèsferbal pa manehá sin faha di seguridat bisti
Durante un kòntròl di tráfiko na Kaya Korona riba djaweps 3 di yüni, a kontrolá 18 vehíkulo durante kua tres shofùr a risibí un prosèsferbal. Dos shofùr a haña prosèsferbal komo ku nan no por a mustra dokumentunan di seguro bálido i un shofùr a haña prosèsferbal komo ku e no por a mustra un reibeweis bálido.

Faha di seguridat

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di uza e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no tin e posibilidat pa dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

 

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.

 

Detenshon pa violashon di Lei di Opio BES

Den e mardugá di djasabra 5 di yüni pa djadumingu 6 di yüni, a detené un hòmber di inisial E.M.T. di 31 aña di edat na un bich situá na Bulevar E.E.G. en konekshon ku violashon di Lei di Opio BES. Durante di kòntròl di e outo a bin topa ku algun saku ku komo kontenido supstansia paresido na mariwana, puiru paresido na kokaina i supstansia paresido na hash. A konfiská esakinan. Algu despues a konfiská un telefòn i sèn kèsh tambe. 

 

Aksidente riba Kaya Industria

Riba djasabra 5 di yüni un aksidente ku un outo a tuma lugá riba e krusada T entre Kaya Industria i Kaya Monseigneur Nieuwindt. Ambulans a bai ku e shofùr hospital pa tratamentu médiko. 

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van vrijdag 4 juni tot en met woensdag 9 juni 2021

 

Auto rijdt ezel aan

Op dinsdag 8 juni vond omstreeks 23.20 uur een aanrijding plaats op de Bulevar E.E.G. in de omgeving van de luchthaven. Waarschijnlijk heeft de bestuurder een tegen een ezel aangereden. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Inbraak aan de Kaya Oro

Tussen 07.00 uur en 12.30 uur op dinsdag 8 juni hebben onbekenden vanuit een woning aan de Kaya Oro, onder andere, een hartvormige urn, een kluis met inhoud, vier paspoorten, twee bankpasjes, een credit card, een logboekje en de reserve sleutel van een auto meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Student met vermoedelijk marihuana aangetroffen

Op maandag 7 juni kreeg de politiecentrale melding dat er een student bij de middelbare school aan de Kaya Frater Odulfinus werd aangetroffen met een marihuana lijkend kruid. De 16 jarige jongen werd naar het politiebureau meegenomen waar hij streng werd toegesproken waarna hij naar huis kon. De op marihuana lijkend kruid werd vernietigd. 

 

Diefstal vanuit toeristische accommodatie

Uit een hotelkamer van een toeristische accommodatie aan de Kaya Saturnus werd op zondag 6 juni contant geld meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Het rijden zonder autogordel om nog vaak bekeurd

Op zondag 6 juni werden tijdens verschillende verkeerscontroles op diverse locaties voertuigen gecontroleerd waarbij zes processen verbaal werden uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, één voor het niet kunnen tonen van een geldige verzekering en één voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. 

 

Veiligheidsgordel

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken. 

 

Houdt je je niet aan de regels? Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.   

 

Aanhouding voor overtreding Opiumwet BES

In de nacht van zaterdag 5 juni op zondag 6 juni, werd een man met initialen E.M.T. van 31 jaar aangehouden bij een strand aan de E.E.G. Bulevar in verband met overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens de controle van het voertuig werden enkele zakjes met als inhoud marihuana gelijkend kruid, cocaïne gelijkend poeder en op hasj gelijkend kruid in beslag genomen. Later werd ook een telefoon en contant geld in beslag genomen.

 

Aanrijding op de Kaya Industria

Op zaterdag 5 juni vond een aanrijding met een auto plaats op de T-kruising van de Kaya Industria en de Kaya Monseigneur Nieuwindt. De bestuurder werd door de ambulance naar het ziekenhuis meegenomen voor medische behandeling.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: