Aanvragen vaccinatiebewijs voor reizigers naar Europa mogelijk vanaf 8 juli 2021

 

Biaheronan pa Oropa por hasi petishon prueba di bakuna for di 8 di yüli 2021

 

Kralendijk – Bonerianonan bakuná por hasi entrante 8 di yüli 2021 petishon na 0800 0900 pa un prueba di bakunashon pa biaha pa paisnan den Oropa sin hasi tèst di corona. E prueba di bakunashon ta un kódigo QR riba papel. Abitantenan ku hasi petishon pa e kódigo QR riba papel, ta haña un sita pa pasa buska esaki. 

 

Na Boneiru siudadanonan ku a bakuná a haña un karchi di bakunashon. Ora di hasi petishon i pasa buska e kódigo QR, siudadanonan mester tin e karchi di bakunashon i nan pasaporte na man. Ta bini un solushon ainda pa persona ku no por pasa buska e kódigo komo ku nan no ta na Boneiru(mas).

 

Na Hulanda siudadanonan mes por upload e prueba di bakunashon via un app. Siudadanonan di Boneiru no por hasi esaki pasobra Boneiru no ta konektá riba e sistema akí ainda. Ta trahando duru pa pronto siudadanonan mes por upload e prueba  di bakunashon na Boneiru. Pa awor siudadanonan por haña e prueba di bakunashon via Salubridat Públiko, esta den forma di e kódigo QR riba papel. 

 

Departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada na siudadanonan pa awor akí hasi petishon pa e prueba di bakunashon solamente si nan ta bai biaha pronto. Esaki pa prevení muchu hende ta yama pareu i e liñanan ta bira inalkansabel. 

 

Aanvragen vaccinatiebewijs voor reizigers naar Europa mogelijk vanaf 8 juli 2021 

 

Kralendijk – Gevaccineerde Bonairianen kunnen vanaf  8 juli 2021 bij 0800 0900 een vaccinatiebewijs aanvragen voor hun reis binnen Europa. Dit vaccinatiebewijs hebben ze nodig om zonder coronatesten naar landen binnen Europa te reizen. Het vaccinatiebewijs  is een papieren QR-code. Bewoners die de papieren QR-code aanvragen,  krijgen een afspraak om het  op te halen. 

 

Op Bonaire hebben gevaccineerde burgers  een vaccinatiekaart gekregen. Bij het aanvragen en ophalen  van de QR code moeten burgers de vaccinatiekaart en hun  paspoort  bij de  hand hebben. Er komt nog een  oplossing voor personen die de code niet kunnen ophalen  omdat ze niet (meer) op Bonaire  zijn.  

 

In Nederland kunnen burgers zelf het vaccinatiebewijs via een app uploaden. Bonairiaanse burgers kunnen dit nog niet omdat Bonaire nog niet op dit systeem is aangesloten.  Er wordt had gewerkt zodat burgers  op Bonaire binnenkort zelf  het bewijs kunnen uploaden. Via Publieke Gezondheid kunnen Bonairiaanse burgers nu het vaccinatiebewijs krijgen in de vorm van een QR code.  

 

De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers op om in deze fase alleen het vaccinatiebewijs aan te vragen als ze binnenkort op reis gaan. Dit om te voorkomen dat de lijnen overbezet raken.  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: