google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Importante pa pasa e di dos angua kontra corona ku mira riba e variante dèlta Belangrijk om tweede coronaprik te halen met het oog op deltavariant

 

Importante pa pasa e di dos angua kontra corona ku mira riba e variante dèlta Belangrijk om tweede coronaprik te halen met het oog op deltavariant 

Kralendijk – Ta importante pa abitantenan ku a pasa e promé angua kontra corona kaba, pasa e di dos angua tambe. Prinsipalmente awor akí ku e variante dèlta  ku ta hopi mas kontagioso i ta hasi hende hopi mas malu, ta avansando rápidamente den mundu. Asina departamento di Salubridat Públiko ta duna di konosé. Boneiru mester ta bon prepará. Un persona ku ta kompletamente bakuná a pasa e promé i e di dos angua kontra corona. E persona akí por pega ku e vírùs ainda, pero e ta hopi mas mihó protehá kontra malesa grave i hospitalisashon ku un persona ku a pasa solamente  1 angua.

Na Boneiru 80% di e grupo di enfoke di hende di 18 aña bai ariba a pasa e promé angua kontra corona, i 64,8% di e grupo akí a pasa dos angua. Di e hóbennan entre 12 i 18 aña, 20% a pasa e promé angua. Mas òf ménos 15% di e adultonan no a pasa e di dos angua ainda. Pa e motibu akí departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada riba e abitantenan ku a pasa angua 1 biaha kaba, pa bai pasa e di dos angua tambe. 

Un persona ku ta kompletamente bakuná i ku dos siman despues di e di dos angua tabatin kontakto estrecho ku un persona infektá, no tin mester di bai den karentena mas. Abitantenan ku ta kompletamente bakuná no tin mester di hasi tèst ora nan ta biaha di Boneiru pa Aruba òf Kòrsou. 

Tur abitante ku ainda no a pasa e di dos angua kontra corona i no tin un sita pa hasi esei, por yama 0800 0900 grátis pa un sita. Riba djasabra nan por bin Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas sin sita tambe pa pasa e angua. Nan tin ku bin ku nan karchi di bakunashon, e ora ei por nota e di dos angua riba e karchi.   

 Belangrijk om tweede coronaprik te halen met het oog op deltavariant 

Kralendijk – Het is belangrijk dat inwoners die al de eerste coronaprik hebben gehad de tweede prik ook nemen.  Vooral nu de deltavariant  die veel besmettelijker en ziekmakender is, in de wereld snel oprukt,  zo laat de afdeling Publieke Gezondheid weten.  Bonaire moet goed voorbereid zijn.  Een volledig gevaccineerde persoon heeft de eerste en de tweede coronaprik gehad.  Deze persoon kan nog wel besmet raken, maar is veel beter beschermd tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname dan een persoon die maar 1 prik gehad heeft. 

Op Bonaire heeft 80% van de doelgroep van 18-plussers de eerste coronaprik prik gehad, en heeft  64,8% van deze groep twee prikken gehad. Van de jongeren tussen 12 en 18 jaar  heeft 20% de eerste prik gehad.  Ongeveer 15% van de volwassenen heeft de tweede prik nog niet gehaald.  Daarom roept de afdeling Publieke Gezondheid inwoners die al één keer zijn geprikt op om ook de tweede coronaprik te halen. 

Een volledig gevaccineerde  persoon die twee weken na de tweede prik  nauw contact had met een besmette persoon, hoeft niet meer in quarantaine te gaan. Volledig gevaccineerde inwoners hoeven als ze vanuit Bonaire naar Aruba of Curaçao reizen zich niet te laten testen. 

Alle inwoners die de tweede coronaprik nog niet hebben gehaald en nog geen afspraak daarvoor hebben, kunnen gratis 0800 0900 bellen voor een afspraak.  Ze kunnen ook op zaterdag zonder afspraak binnenlopen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas om de prik te halen.  Daarbij moeten ze de vaccinatiekaart meenemen,  dan kan de tweede prik op de kaart  worden bijgeschreven.  

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: