Ta prohibí pa tene fiesta na Te Amo Bich – Feesten op Te Amo beach verboden

 

Ta prohibí pa tene fiesta na Te Amo Bich 

 

Kralendijk – No ta permití pa tene fiesta na Te Amo Bich i otro bichnan ku grupo grandi di hende. Último tempu parti anochi i den mardugá gruponan grandi di hende ta bini huntu na Te Amo Bich i na otro sitionan. Esaki no ta pèrmití pa motibu di chèns di plamamentu di Covid-19. Aktualmente mas ku 25 persona no mag bini huntu na enkuentronan privá. Esaki ta konta tambe pa fiesta na bich. No ta pèrmití pa kanta i balia tampoko. 

Gezaghèber, fiskal mayó i hefe di kuerpo polisial, ku huntu ta forma ‘triángulo’, ta hasi un yamada riba tur baidó di fiesta pa asumí nan responsabilidat i no bai bich òf otro sitio masalmente i ku ekipo di sonido despues di ora di siere di hóreka. Den tempu binidero ta kontrolá si e molèster akí ta kontinuá. Si e molèster kontinuá i gruponan grandi sigui bini huntu, e ora ei ta hasi uso di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense, KMAR, Ministerio Públiko i Entidat Públiko Boneiru pa tuma medida, manera duna but. Den kaso di molèster serio por detené baidó di fiesta. Por konfiská reibeweis, vehíkulo i ekipo di sonido. Si ta realmente nesesario por sera sierto bichnan i áreanan.

Aglomerashon di muchu hopi hende i músika duru for di spiker i asta televishon ta okashoná hopi molèster, kaminda asta habitantenan di Belnem tin molèster di esaki. Banda di esei ta surgi situashonnan insigur debí na hopi tráfiko ku ta bai bich, kaminda masalmente ta stashoná outo. E siguiente dia Selibon ta traha oranan largu pa deshasí di e shushi ku hendenan ta laga atras. Tin indikashon tambe ku tin kriminalidat serio ta tuma lugá. Tin kestion di benta i/òf uso di droga (harddrugs) i asta di atrako kaminda ta kita telefòn selular bou di menasa di arma. Tambe nos animalnan ta kore peliger pa motibu di e molèster akí. Ta stroba e nèshinan di turtuga i e sitionan di brui di flamingo  i por dal buriku ku outo.

Tur hende ke lo mihó pa tur hende i bestia na Boneiru. Pa e motibu akí ‘triángulo’ ta sali for di e punto di bista ku tur hende tin ku realisá ku okashoná molèster sigur no ta komportashon responsabel. Si tur hende tene nan mes na regla, no tin mester di tuma medida severo.

 

 

 

Feesten op Te Amo beach verboden

 

Kralendijk – Het is niet toegestaan om op Te Amo Beach en andere stranden te feesten met grote groepen mensen. De laatste tijd komen ’s avonds en ‘s nachts grote groepen mensen samen op Te Amo Beach en op andere plekken. Dat is niet toegestaan vanwege de kans op verspreiding van Covid-19. Op dit moment mogen bij privébijeenkomsten niet meer dan 25 personen samenkomen. Dat geldt ook voor feesten op het strand. Ook mag er niet gezongen en gedanst worden. 

De gezaghebber, de hoofdofficier van justitie en de korpschef, die samen de ‘driehoek’ vormen, roepen alle feestgangers op om hun verantwoordelijkheid te nemen. En niet na sluitingstijd van de horeca massaal en met geluidsapparatuur naar stranden of andere plekken te gaan. De komende tijd wordt gecontroleerd of deze overlast blijft aanhouden. Blijft de overlast aanhouden en blijven grote groepen bijeenkomen, dan worden KPCN, KMAR, OM en OLB ingezet om maatregelen te nemen, zoals het uitschrijven van boetes.  Bij ernstige overlast kunnen feestgangers worden aangehouden. Rijbewijzen, voertuigen en geluidsapparatuur kunnen in beslag worden genomen. Als het echt nodig is, kunnen stranden en gebieden worden afgesloten. 

 

De grote toeloop van teveel mensen en harde muziek uit geluidsboxen en zelfs t.v.’s veroorzaakt veel overlast, waar zelfs bewoners in Belnem last van hebben. Daarnaast ontstaan er onveilige situaties door het vele verkeer naar de stranden toe, waar massaal geparkeerd wordt. De volgende dag is Selibon uren bezig om het achtergelaten afval op te ruimen. Ook lijkt er ernstige criminaliteit plaats te vinden. Er is sprake van verkoop en of gebruik van hard drugs en zelfs van het beroven  van mobiele telefoons onder bedreiging van wapens. Ook onze dieren lopen gevaar door deze overlast.  De schildpaddennesten en de flamingobroedplaatsen worden verstoord en ezels kunnen worden aangereden.

Iedereen wil het beste voor alle mensen en dieren op Bonaire. De ‘driehoek’ gaat er daarom vanuit dat iedereen beseft dat overlast veroorzaken echt geen verantwoordelijk gedrag is. Als iedereen zich aan de regels houdt, hoeven er geen strenge maatregelen genomen te worden.  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: